«Βασίλισσα» 12 φορές… Η κούπα παραμένει στη Μαδρίτη

Μια απολαυστική Ρέαλ υπέταξε στον τελικό του Chamions League τη Γιουβέντους και κατέκτησε για 12η φορά το βαρύτιμο τρόπαιο γνωρίζοντας την αποθέωση από τους χιλιάδες οπαδούς της που βρέθηκαν στο Κάρντιφ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πέτυχε δύο γκολ και οδήγησε τη «Βασίλισσα» στη επανάληψη του περσινού θριάμβου.

Η «Μεγάλη Κυρία» του Ιταλικού ποδοσφαίρου στο πρώτο ημίχρονο ήταν ανταγωνιστική και πήγε στα αποδυτήρια

με το σκορ στο φωτεινό πίνακα να γράφει 1-1. Αρχικά ο Ρονάλντο για τη Ρεάλ έκανε το 1-0 και ο Μάντζουκιτς με ένα καταπληκτικό γκολ ισοφάρισε.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Μαδρίτης ήταν καταιγιστική. Μέσα σε ένα τρίλεπτο πέτυχε δύο τέρματα βάζοντας «ταφόπλακα» στα όνειρα των Ιταλών για κατάκτηση του Chapions League.

Στο 61′ με αρκετή δόση τύχης ο Καζεμίρο έβαλε και πάλι μπροστά στο σκορ την ομάδα του με 2-1. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, τρία λεπτά αργότερα, σημείωσε το δεύτερο γκολ του. Ο Πορτογάλος έκανε το 3-1 και έφτασε τα εξακόσια 600 γκολ στην καριέρα του.

Το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε ο Ασένσιο που λίγο νωρίτερα είχε περάσει ως αλλαγή. Έγραψε το τελικό 4-1 στο 90′ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ισπανικής ομάδας.

Η Γιουβέντους δε βρήκε σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου τρόπο να αντιδράσει και -αν και δεν το συνηθίζει- έφυγε από το Κάρντιφ με μια βαριά ήττα.

Οι πρωταθλητές Ιταλίας ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουαντράδο στο 84′.

Η «Γιούβε» είχε ηττηθεί και στον τελικό του 2015 από τη Μπαρτσελόνα.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπαρτζάλι (66′ Κουαδράδο), Μπονούτσι, Κιελίνι, Αλέξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70′ Μαρκίζιο), Ντάνι Άλβες, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα (78′ Λεμινά), Ιγκουαΐν.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος (89′ Μοράτα), Μόντριτς, Ίσκο (82′ Μάρκο Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (77′ Μπέιλ).

Keywords
Τυχαία Θέματα