Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα

Aπαραίτητη σε ένα γιορτινό τραπέζι, αυτή η αρωματική τυρόπιτα με μαντζουράνα. Επίσης είναι και το καλύτερο πρωινό αλλά και ένα πλήρες κυρίως πιάτο μαζί με μια σαλάτα.

Υλικά

Μερίδες: 8

8 έτοιμα χωριάτικα φύλλα για πίτα70 ml ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για τη γέμιση

1/2 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι (κατά προτίμηση πρόβειο, χτυπημένο για 30 δευτερόλεπτα στο μούλτι, μαζί με την πέτσα του – εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε αγελαδινό, χτυπημένο στο μούλτι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να αφρατέψει)2 φλιτζ.
τσαγιού φέτα, θρυμματισμένη2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά1 γεμάτη κουτ. γλυκού ξερή μαντζουράνα (ή ρίγανη), τριμμένηφρεσκοτριμμένο πιπέρι1 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι

Διαδικασία

Γέμιση

Για να ετοιμάσουμε την τυρόπιτα με μαντζουράνα κάνουμε ως εξής: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χτυπημένο γιαούρτι, τη φέτα, τη μαντζουράνα, τα αυγά, αρκετό πιπέρι και το ξύσμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Πίτα

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και επιλέγουμε είτε την κλασική λειτουργία φούρνου (πάνω-κάτω) είτε τη λειτουργία του αέρα.Αλείφουμε το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε με το ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 χωριάτικο φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.Απλώνουμε από πάνω τη γέμιση, πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σκεπάζουμε με τα άλλα 4 φύλλα, επίσης καλά λαδωμένα το καθένα ξεχωριστά.Τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και ψήνουμε για 40 – 45 λεπτά.

gastronomos.gr

The post Τυρόπιτα με φέτα και ξερή μαντζουράνα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα