Τσουπάκης: Μέχρι 1.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν κλαδέψουν τα δέντρα τους – Τι απαντά για το χάος με τα τουριστικά λεωφορεία

Άμεσα θα πρέπει να καθαρίσουν τους κήπους και τις αυλές τους οι δημότες των Χανίων, τα φυτά των οποίων ίσως προεξέχουν στους δρόμους και εμποδίζουν την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων, προκειμένου να αποτραπούν τυχόν ατυχήματα. Για το θέμα μίλησε το Zarpa Radio 89,6 και στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Καθαριότητας Μιχάλης Τσουπάκης, με αφορμή και την πρόσφατη ανακοίνωση του δήμου.

«Σε πολλούς δρόμους που είναι στενοί αντιμετωπίζουμε σοβαρό θέμα με τη διέλευση των οχημάτων,

που είναι αρκετά επικίνδυνο, με αρκετά κλαδιά που δεν κλαδεύονται και μπαίνουν στη μέση του δρόμου, με αποτέλεσμα οι στενοί δρόμοι να γίνονται ακόμα πιο στενοί. Αυτό απαγορεύεται και από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας αλλά και μέσα στην πόλη που συνηθίζουμε να αφήνουμε κάποια ιδιωτικά δέντρα να προεξέχουν, με αποτέλεσμα ακόμα και οι πεζοί να έχουν πρόβλημα στην πρόσβαση στο πεζοδρόμιο. Παρακαλούμε λοιπόν τους δημότες μας να προσέχουν, να περιποιούνται τους κήπους και για έχουν και μια πιο όμορφη εικόνα αλλά και να κάνουν πιο εύκολη τη διέλευση πεζών ή τροχοφόρων», τόνισε ο κ. Τσουπάκης.

Τσουχτερά πρόστιμα

Οι πολίτες που δεν θα συμμορφωθούν με τις οδηγίες του Δήμου και δεν προχωρήσουν σε καθαρισμό των οικοπέδων τους και που διαπιστωθεί ότι δημιουργούν πρόβλημα στην ασφάλεια των συμπολιτών, θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα εργασιών που θα κάνει ο Δήμος για λογαριασμό τους και που σε πολλές περιπτώσεις φτάνουν ακόμα και τα 1.000 ευρώ:

«Υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία γι’ αυτό και συγκεκριμένη διαδικασία. Υπάρχει επιτροπή που βλέπει τους χώρους, επεμβαίνει ο δήμος, καθαρίζει τον χώρο και ο πολίτης επιβαρύνεται με το ανάλογο αντίτιμο που είναι ανά τετραγωνικό μέτρο και το πρόστιμο μπορεί να φτάσει μέχρι 1.000 ευρώ».

“Δέντρα που ξαφνικά ξεραίνονται” 

Στο μεταξύ, ο κ. Τσουπάκης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται για “ξαφνικός μαρασμός” των δέντρων που δεν κόβονται από τον Δήμο, με αποτέλεσμα η υπηρεσία να προχωρά σε δεντροφυτεύσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

«Συναντάμε πολλά προβλήματα στην πόλη σχετικά με τα δέντρα. Βλέπουμε βανδαλισμούς σε διάφορες οδούς, παρόλο που φυτεύουμε. Την Τρίτη φυτεύτηκε για τρίτη – τέταρτη φορά η οδός Κοραή. Σε πολλά σημεία συναντάμε το φαινόμενο να ξεραίνονται ξαφνικά δέντρα. Εάν κάποιο πολίτη για τους δικούς του λόγους τον εμποδίζει, το ξεραίνει. Όταν κάνει αίτημα στην υπηρεσία να κοπεί και δεν κόβεται, ξαφνικά το δέντρο ξεραίνεται. Είναι θέματα που τα αντιμετωπίζουμε.»

Χαοτική η κατάσταση με την στάθμευση των τουριστικών λεωφορείων – Έντονη δυσαρέσκεια από τους ξένους οδηγούς

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσουπάκης ερωτώμενος για το λόγο που έχει προκύψει η χαοτική κατάσταση στην κυκλοφορία, στην οδό Πλουμιδάκη, λόγω της στάσης των τουριστικών λεωφορείων, απάντησε πως ορισμένοι οδηγοί δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες.

«Δε νομίζω ότι όλοι οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων παρανομούν. Είναι κάποιοι που δεν πειθαρχούν και όχι όλοι. Θα πρέπει όλοι να μπαίνουμε σε κάποιους κανόνες. Και οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων και εμείς με τα ΙΧ. Μια λύση είναι να χρησιμοποιούμε περισσότεροι το αστικό λεωφορείο» και συμπλήρωσε πως «Στην Πλουμιδάκη υπάρχουν επτά θέσεις λεωφορείων για στάση και δυο επί της Τζανακάκη, δυο στη Ρέμβη και μία στην 1866. Αυτό που έχει συμφωνηθεί, είναι τα τουριστικά λεωφορεία να αποβιβάζουν τους ξένους, εκεί υπάρχει καφετέρια, σκιά, τουαλέτα και θα τους επιβιβάζουν. Ο χρόνος αναμονής θα είναι μόνο για επιβίβαση και αποβίβαση. Το αστικό υπεραστικό λεωφορείο χρειάζεται λιγότερο χρόνο σε σχέση με τα τουριστικά για να επιβιβάσει και να αποβιβάσει τον κόσμο. Το ανώτερο που μπορεί να παραμείνει ένα τουριστικό λεωφορείο είναι τα 20 λεπτά και όχι να σταματά να κλειδώνει και να φεύγει ο οδηγός».

Τέλος, ο κ. Τσουπάκης είπε πως εάν υπήρχε δημοτική αστυνομία στα Χανιά, θα συνέβαλε σημαντικά στη ρύθμιση της κυκλοφορίας και της τήρησης των κανόνων ωστόσο μέχρι στιγμής αυτό έχει ζητηθεί να γίνεται από την Τροχαία.

Θα ήταν εύλογο να αναζητηθούν κι άλλες λύσεις, προκειμένου να περιοριστεί το πρόβλημα στάσης – στάθμευσης των τουριστικών λεωφορείων, πριν η τουριστική περίοδος φτάσει στο πικ της.

zarpanews.gr

The post Τσουπάκης: Μέχρι 1.000 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν κλαδέψουν τα δέντρα τους – Τι απαντά για το χάος με τα τουριστικά λεωφορεία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα