Τσελέντης: “Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου” – Διαψεύδει τον Παπαδόπουλο για το τσουνάμι

Διαψεύδει τον σεισμολόγο Γεράσιμο Παπαδόπουλο, ο Άκης Τσελέντης καθώς όπως τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος προκάλεσε πάλι πανικό με την αναφορά του στο τσουνάμι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο κ. Τσελέντης “Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό του Αρκαλοχωρίου”.

“Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοινώνει ότι σήμερα, στις 12:24

ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε Σφοδρή σεισμική δόνηση με μέγεθος 6.3 στην κλίμακα Richter.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 23 χλμ. Α της πόλης της Ζάκρου.
Επειδή ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι δημιουργήθηκε τσουνάμι και προκάλεσε πάλι πανικό στον κόσμο ως διευθυντής του εθνικού κέντρου τσουνάμι τον διαψεύδω.

Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το σεισμό του Αρκαλοχωρίου είχε μικρό εστιακό βάθος 8 km και θα ακολουθήσει μια πλούσια μετασεισμική ακολουθία που αναμένουμε γιατί ο μέχρι τώρα καταγεγραμμένος αριθμός μετασεισμών δεν είναι ο αναμενόμενος.

Έγινε πολύ αισθητός στην Κρήτη και μάλιστα με μεγάλη διάρκεια Για παράδειγμα στην Ζάκρο είχαμε διάρκεια ενάμιση λεπτό στο Ηράκλειο 2,4 λεπτά αυτό εξηγείται γιατί σε μακρινούς ρηχούς την σεισμούς επικρατούν τα επιφανειακά κύματα τα οποία έχουν μεγάλα πλάτη και μεγάλη περίοδο.

ΛΥΣΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ:
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΠΛΑΤΟΣ: 35.0748 Βόρεια
ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΚΟΣ: 26.4651 Ανατολικά



zarpanews.gr

The post Τσελέντης: “Ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό του Αρκαλοχωρίου” – Διαψεύδει τον Παπαδόπουλο για το τσουνάμι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα