Τρέμουν την ακρίβεια στη ΝΔ: Το market pass εξαϋλώνεται, οι αυξήσεις στα προϊόντα εκτοξεύονται

Ρίγη αγωνίας προκαλούν στα κυβερνητικά στελέχη οι σφοδρές αντιδράσεις των ψηφοφόρων τους για τη φρενήρη άνοδο των τιμών στα είδη διατροφής και την ουσιαστική αποτυχία των αρμοδίων αρχών να βάλουν φρένο στην αισχροκέρδεια. Πολύ περισσότερο όταν τόσο ο ευρωπαϊκός όσο και ο εγχώριος πληθωρισμός ακολουθεί πτωτική πορεία το τελευταίο διάστημα.

«Όταν θα φτάσει το market pass στους δικαιούχους, δεν θα μπορούν να αγοράσουν ούτε ένα μπουκαλάκι νερό τη μέρα», παραδέχονται γαλάζιοι βουλευτές που παραδέχονται ότι αυξάνεται συν τω χρόνω η οργή

και η απόγνωση της κοινωνίας που βλέπει μήνα με τον μήνα να περιορίζεται όλο και περισσότερο η αγοραστική της δυνατότητα.

Πολύ περισσότερο, όταν όλοι γνωρίζουν ότι οι αυξήσεις δεν θα σταματήσουν, καθώς η σημαντική αύξηση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και παραγωγής, που καταγράφηκε και το 2022 αναμένεται να αποτυπωθεί στις τιμές το 2023, παρά την όποια επιβράδυνση του πληθωρισμού.

Τη ζοφερή κατάσταση με την αδιανόητη και εν πολλοίς ανεξήγητη ακρίβεια στηλίτευσε χθες ο πρόεδρος των Εργαζομένων Καταναλωτών ΕλλάδαςΓΣΕΕ κ. Ραυτόπουλος, ο οποίος κατήγγειλε ότι, εβδομάδα με την εβδομάδα, τα προϊόντα που μπήκαν στο «καλάθι του νοικοκυριού» αυξήθηκαν κατά 70%., ενώ εκρηκτικές είναι και οι αυξήσεις, έως και 146%, που μετά βγήκαν από το «καλάθι του νοικοκυριού».

Επιπρόσθετα, αποκάλυψε ότι κατά το 2022 σε 238 τρόφιμα πρώτης ανάγκης εκτός από την αύξηση της τιμής έχει γίνει και μείωση της ποσότητας στις συσκευασίες ακόμα και στις βρεφικές τροφές, ενώ ανακοίνωσε ότι η Ένωση θα προσφύγει στη δικαιοσύνη και θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα ονόματα των βιομηχανιών που αύξησαν τις τιμές και μείωσαν τις ποσότητες.

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η ακρίβεια

«Αυτή τη δουλειά οφείλαμε να την έχουμε κάνει εμείς και όχι να μας προλαβαίνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις» λένε με εμφανή εκνευρισμό οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που αντιλαμβάνονται ότι αν οι αυξήσεις συνεχιστούν, τότε μέχρι τις κάλπες, είτε στηθούν Απρίλιο είτε Μάϊο, οι σημερινές πολιτικές ισορροπίες μπορεί να διαφοροποιηθούν δραματικά.

Πολύ περισσότερο όταν ένας αριθμός ψηφοφόρων είναι πιθανό να θεωρήσει την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής ως «ευκαιρία να στείλει ένα μήνυμα δυσαρέσκειας», πιστεύοντας ότι θα μπορεί στις δεύτερες κάλπες να μεταβάλει τη στάση του.

Αυτή την πιθανότητα, κυριολεκτικά την τρέμουν άπαντες στη ΝΔ και ακόμα περισσότερο αυτοί που μελετούν ενδελεχώς τις δημοσκοπήσεις και οσμίζονται ότι το ποσοστό των ψηφοφόρων που μπορεί να ψηφίσουν «θυμικά» στις πρώτες κάλπες, μπορεί να επιφυλάσσει οδυνηρή έκπληξη για την κυβερνητική πλειοψηφία.

Κάποιοι στο στρατόπεδο της κυβερνητικής πλειοψηφίας φοβούνται ότι αν πάνε πιο πίσω οι εκλογές, δηλαδή να γίνουν οι πρώτες τον Μάϊο και οι δεύτερες μετά από τέσσερις ή πέντε εβδομάδες – όπως άφησε εκ νέου ανοιχτό τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης – τότε το πρόβλημα μπορεί να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.

ieidiseis.gr

The post Τρέμουν την ακρίβεια στη ΝΔ: Το market pass εξαϋλώνεται, οι αυξήσεις στα προϊόντα εκτοξεύονται appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρέμουν, ϋλώνεται,tremoun, ylonetai