Τρεις Χανιώτες στην κορυφή του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνά “Μίκης Θεοδωράκης”

Πλησιάζουμε στο τέλος του πρωταθλήματος μιας και απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του 1ου Διεθνές Σκακιστικού Τουρνουά ¨ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ¨.

Ένα τουρνουά με έντονο σασπένς, εκπλήξεις και μαχητικές παρτίδες που πολλές φορές χρειάζεται η ολοκλήρωση του πενταώρου μέχρι να κριθεί το τελικό αποτέλεσμα!  Ένα πρωτάθλημα που απ’ ότι φαίνεται η αγωνία του για τον τελικό νικητή θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία στιγμή.

8ος και προτελευταίος γύρο και αντί να ξεκαθαρίζει η κατάσταση συμβαίνει ακριβώς το

αντίθετο, με επτά παίκτες να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση φαίνεται ξεκάθαρα την ένταση που θα υπάρχει στη συνέχεια!

Η χτεσινή μέρα ήταν αρκετά ειρηνική στους αγώνες μιας και τα περισσότερα ματς στα πρώτα τραπέζια, παρά τις πολύωρες μονομαχίες, είχαν ισόπαλη έκβαση. Το γεγονός αυτό όμως έδωσε την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερους παίκτες να ισοβαθμήσουν στην κορυφή.

Κερδισμένοι της μέρας ήταν ο Σπύρος Ναούμ και Μανόλης Βερυκάκης που μαζί με τον Νίκο Γεωργακόπουλο είναι οι τρεις Χανιώτες παίκτες που ατενίζουν με περηφάνεια την κορυφή του πρωταθλήματος. Μαζί τους ο Πρωταθλητής Βουλγαρίας GM Petrov Martin (2556), ο Leenhouts Koen ( Ολλανδία 2417), ο ΙΜ Αλεξάκης Δημήτρης (2484), και ο IM Larkin Vladyslav (Ουκρανία 2424), όλοι οι παίκτες που αναφέραμε έχουν από 5,5 βαθμούς.

Στις γυναίκες σταθερά πρώτη η Γεωργιανή Koridze Lile (2010) σε ισοβαθμία με την Δελλή Ελεάννα με 4,5 βαθμούς και ακολουθούν η Δήμητρα Αμοιρίδου και η Χασουράκη Χρυσή με 4 βαθμούς. Να τονίσουμε επίσης την πολύ καλή παρουσία του 14χρονου Γιώργου Αντωνιουδάκη που με 4,5 βαθμούς βρίσκεται στην 15η θέση έχοντας όμως ένα μεγάλο πλεόνασμα βαθμών σύμφωνα με την απόδοσή του και τη δυναμικότητα των αντιπάλων του.

Στο δεύτερο όμιλο των ¨μικρών αστέρων¨ ο Γιάννης Ουζουνστεφανής ξεπερνάει ένα- ένα τα εμπόδια και βρίσκεται σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας με 5,5 βαθμούς σε έξι αγώνες. Στη δεύτερη θέση είναι ο Μανόλης Σπυριδάκης με 5 βαθμούς και στην Τρίτη θέση ισοβαθμούν ο Μάνος Ψαριανός, Κουράκης Αντώνης, Λαβδάκης Μιχαήλ και Κουβεδάκη Ραφαέλλα η οποία είναι και πρώτο κορίτσι. 2η είναι η Βολάνη Όλγα και 3η η Γεωργιάδη Βασιλική.

Διοργανωτής των αγώνων είναι ο σύλλογος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Χανίων και την Αντιπεριφέρεια Χανίων.

Μανώλης ΒερυκάκηςΓιώργος ΑντωνιουδάκηςΡαφαέλλα Κουβεδάκη – Γιάννης Ουζουνστεφανής – Όλγα Βολάνη

zarpanews.gr

The post Τρεις Χανιώτες στην κορυφή του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνά “Μίκης Θεοδωράκης” appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τρεις Χανιώτες, Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνά “Μίκης Θεοδωράκης”,treis chaniotes, diethnous skakistikou tourna “mikis theodorakis”