Τραγωδία στα Τέμπη: Πως ξεγέλασαν τον θάνατο – Τέσσερις ιστορίες που συγκλονίζουν

Νέοι άνθρωποι έως 30 ετών, κυρίως φοιτητές, ήταν η πλειοψηφία των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Οι ιστορίες αγνοουμένων και θυμάτων συγκλονίζουν. Η Καλαμπάκα θρηνεί τον χαμό των δίδυμων αδελφών και της ξαδέρφης τους, την ώρα που γονείς αγνοουμένων απευθύνουν δραματικές εκκλήσεις για τον εντοπισμό των παιδιών τους.

Σε όλη αυτή την τραγωδία που έχει αφήσει την χώρα μουδιασμένη, υπάρχουν και οι προσωπικές ιστορίες, των ανθρώπων που από καθαρή τύχη γλύτωσαν τα χειρότερα.

Έχασε το πορτοφόλι του και δεν μπήκε στο τρένο
Μία εξ αυτών

μετέφερε και από τον «αέρα» της εκπομπής της η Κατερίνα Καινούργιου, διαβάζοντας κάποιο μήνυμα τηλεθεατή της.

Όπως εξήγησε η παρουσιάστρια, και σύμφωνα με το σχετικό μήνυμα, ένας νεαρός που θα ταξίδευε με τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία έμεινε τελευταία στιγμή εκτός καθώς έχασε το πορτοφόλι του, μια «ατυχία» που πιθανότατα του έσωσε τη ζωή.

«Συγγενής μου δεν μπήκε το τελευταίο δευτερόλεπτο στο τρένο γιατί έχασε το πορτοφόλι του. Οι φίλοι του όλοι μέσα. Μόλις το έμαθε το παιδί κατέρρευσε. 22 ετών, και όλοι του οι φίλοι», ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Καινούργιου διαβάζοντας το μήνυμα του τηλεθεατή.

Πώς το… πάσο έσωσε φοιτήτρια από την τραγωδία

Μία νεαρή από την Βέροια σώθηκε από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη γιατί η υπηρεσία έκδοσης εισιτηρίων του ΟΣΕ, δεν έκανε δεκτό το πάσο της και ταξίδεψε στο 7ο βαγόνι και όχι στο 2ο, εκεί που ξέσπασε η φωτιά και απανθρακώθηκαν και οι περισσότεροι επιβαίνοντες.

«Σταματήσαμε Παλαιοφάρσαλα. Μας είπαν ότι υπάρχει φόρτος στις γραμμές. Δεν ανησυχήσαμε. Απλά, περιμέναμε. Μετά, το τρένο ξεκίνησε. Φτάσαμε Λάρισα. Διάβαζα ένα βιβλίο. Ο νεαρός που καθόταν δίπλα μου, μου είπε: ”Ο ελεγκτής, μιλώντας στον ασύρματο, έλεγε ”μήπως είναι καλύτερα να βάλουμε τον κόσμο σε λεωφορεία”. Δεν το εκλάβαμε σαν κάτι ανησυχητικό. Θεωρήσαμε πως αφορούσε τη διαχείριση του πλήθους των επιβατών», ανέφερε στις δηλώσεις της η 22χρονη.

«Μαμά ζω» – Συγκλονίζει το τηλεφώνημα στη μητέρα της Ευδοκίας Τσαγκλή λίγα λεπτά μετά το δυστύχημα

Η πρώην παίκτρια του Big Brother κατάφερε να απεγκλωβιστεί τραυματισμένη, περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε στα Τέμπη

Η Κατερίνα Δαλάκα παραλίγο να ταξιδέψει με τη μοιραία επιβατική αμαξοστοιχία

Η πρώην παίκτρια του «Survivor All Star» και ο σύντροφός της Δημήτρης Φιντιρίκος είχαν εκδώσει εισιτήρια για να ταξιδέψουν στην Κατερίνη, στο πατρικό της αθλήτριας το βράδυ της Τρίτης. Η ίδια ωστόσο, λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του, φαίνεται πως άλλαξε τα εισιτήρια της για να ταξιδέψει την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα να γλιτώσει από την τραγωδία.

Η Ευδοκία Τσαγκλή είναι μία από τους δεκάδες τραυματίες που άφησε πίσω η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Η πρώην παίκτρια του Big Brother ταξίδευε στο βαγόνι 3 της αμαξοστοιχίας IC62 μαζί με φίλους της και ήταν από τους τυχερούς που κατάφεραν να αποδράσουν μέσα από μια συμπαγή μάζα σιδερικών που «τυλίχθηκαν» στις φλόγες.

Το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου, η μητέρα της μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για την κατάσταση της Ευδοκίας Τσαγκλή, η οποία βρίσκεται ακόμη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, είπε: «Το παιδί μου είναι ζωντανό, μπορώ να το αγκαλιάσω. Λυπάμαι για όλη την τραγωδία που έχει γίνει. Λυπάμαι για τα άλλα παιδιά. Επικοινώνησε η Ευδοκία μαζί μου από ξένο τηλέφωνο και απλά με δύο λέξεις: “Μαμά ζω. Είναι τραγωδία καίγεται ο κόσμος” και το έκλεισε».

Στην πορεία σημείωσε ότι: «Δεν είχε παρέα, ήταν μόνη της. Μέσα στο τρένο βρήκε μια παρέα την κοπέλα με τη γάτα που αγνοείται. Η Ευδοκία είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Της απαγορεύουν να μιλά για τα γεγονότα. Υπάρχουν ψυχολόγοι – ψυχίατροι δίπλα της».

eleftherostypos.gr

The post Τραγωδία στα Τέμπη: Πως ξεγέλασαν τον θάνατο – Τέσσερις ιστορίες που συγκλονίζουν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Τέμπη, – Τέσσερις,tragodia, tebi, – tesseris