Τους μάζεψαν τα κλαδιά για να μην κάψουν τον Ιούδα! Επιχείρηση «σκούπα» αστυνομίας και Δήμου Χανίων προκαλεί αντιδράσεις | Photos

| Photos

Διχάζει την τοπική κοινωνία το κάψιμο του Ιούδα, ένα έθιμο που συνδέεται με τις πασχαλινές παραδόσεις στα Χανιά. Μετά από οδηγία της αστυνομίας, για λόγους ασφαλείας ο Δήμος Χανίων έχει προχωρήσει σε απομακρύνσεις των κλαδιών σήμερα Μ. Σάββατο, στην Σούδα, την Χαλέπα και το Δαράτσο, χαλώντας τις προετοιμασίες των νεαρών, οι οποίοι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν πτοούνται, καθώς συλλέγουν κλαδιά από την αρχή και μάλιστα… τα κρύβουν μέχρι την ώρα της Ανάστασης. 

Στην Σούδα, το γεγονός της απομάκρυνσης

των κλαδιών από τον Δήμο, έκανε γνωστό ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Κωνσταντίνος Φωκάς: 
«Με την θλίψη και την στεναχώρια ζωγραφισμένη στα μάτια τους και το παράπονο στα χείλη, είδαμε σήμερα το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής τα μικρά παιδιά στην Πάνω Σούδα, με αφορμή την κίνηση του Δήμου,και την απομάκρυνση των κλαδιών που είχαν μαζέψει για το πατροπαράδοτο έθιμο της καύσης του προδότη Ιούδα. (…)
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια,ο χώρος της καύσης του Ιούδα στην Πάνω Σούδα και την ενορία του Αγίου Νικολάου ,δεν είναι ο ενδεδειγμένος αλλά λόγω αυτής της ελλείψεως ,ο παλαιός Δήμος Σούδας ,βοηθούσε στην διατήρηση του εθίμου ,καθαρίζοντας την επόμενη μέρα τον χώρο,ώστε τα μικρά παιδιά να παίζουν και πάλι με ασφάλεια.
Η παιδική χαρά της Σούδας,είναι έτσι κι αλλιώς ένας χώρος συγκέντρωσης μικρών και μεγάλων παιδιών ,όλες τις μέρες του χρόνου,και κατά τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας γίνεται ένα πραγματικό πανηγύρι,με πάρα πολλά παιδιά,τα οποία ζούνε αυτό το γεγονός ,και είναι κρίμα να τα απαγοητεύουμε.»

Το zarpanews.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Μιχάλη Τσουπάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, εξηγώντας ότι ο Δήμος Χανίων ενεργεί μετά από κλήση της αστυνομίας. Μάλιστα, ανάλογες επιχειρήσεις «σκούπα» έγιναν σε Χαλέπα και Δαράτσο, πάντα με την παρουσία αστυνομίας. 

zarpanews.gr

The post Τους μάζεψαν τα κλαδιά για να μην κάψουν τον Ιούδα! Επιχείρηση «σκούπα» αστυνομίας και Δήμου Χανίων προκαλεί αντιδράσεις | Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα