Τουρκία: «Βομβαρδισμένη» πόλη το Καχραμανμάρας – Βίντεο από το πριν και το μετά

Ουρανοξύστες και κτίρια κατέρρευσαν από τους σεισμούς, ενώ το στάδιο είναι πλέον γεμάτο σκηνές, που στήθηκαν για τους επιζώντες.

Ένα βίντεο, το οποίο δημοσίευσε στο Twitter το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, αποτυπώνει το μέγεθος της καταστροφής που προκαλεσε στο Καχραμανμάρας της Τουρκίας, το «χτύπημα» του Εγκέλαδου.

Τα πλάνα από drone δείχνουν την πόλη πριν και μετά τους δύο ισχυρούς σεισμούς.

Ουρανοξύστες και κτίρια κατέρρευσαν ενώ το στάδιο είναι πλέον γεμάτο σκηνές, που στήθηκαν για τους επιζώντες.

Μέχρι την 6ή Φλεβάρη, οι δρόμοι και τα καταστήματα ήταν γεμάτα κόσμο, ωστόσο πλέον έχουν απομείνει μόνο μπάζα.

(VIDEO) Before-and-after drone footage reveals the scale of destruction brought by twin earthquakes in the city of Kahramanmaras in southern Türkiye

LIVE updates here: https://t.co/pCgJ7oPKXj pic.twitter.com/DYlNO4ycGl

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) February 16, 2023

Τουλάχιστον 36.187 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 108.000 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη νότια Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπηρεσία καταστροφών της χώρας (AFAD).

Οι σεισμοί μεγέθους 7,7 και 7,6 Ρίχτερ της 6ης Φεβρουαρίου επηρέασαν περισσότερους από 13 εκατομμύρια ανθρώπους σε 11 επαρχίες.

Η AFAD πρόσθεσε σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ότι τουλάχιστον 216.347 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τις σεισμόπληκτες περιοχές, μέχρι στιγμής.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε την Πέμπτη ότι συνολικά 7.098 εθελοντές και διασώστες, από 74 χώρες, συνεχίζουν να επιχειρούν στα σημεία που χτύπησε ο Εγκέλαδος.

Την ίδια ώρα οι τουρκικές αρχές έχουν προχωρήσει ήδη σε συλλήψεις προσώπων που προέρχονται από τον κατασκευαστικό κλάδο, αφού η ολική κατάρρευση κτιρίων – η οποία προδίδει την κακή κατασκευή τους και δεν άφησε στους ενοίκους τους ουσιαστικά καμία ευκαιρία – έχει προκαλέσει οργή στη χώρα.

Την Τρίτη ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η εκτίμηση της κατάστασης των κτιρίων θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα και η ανοικοδόμηση θα ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

«Θα συνεχίσουμε το έργο μας μέχρι να έχουμε ανασύρει και τον τελευταίο πολίτη που έχει μείνει κάτω από τα κατεστραμμένα κτίρια», είπε ο Ερντογάν έπειτα από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD).

«Θα ανοικοδομήσουμε όλα τα σπίτια και τους χώρους εργασίας που καταστράφηκαν ή δεν είναι πλέον κατοικήσιμοι λόγω του σεισμού και θα τα παραδώσουμε στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους» πρόσθεσε.

avgi.gr

The post Τουρκία: «Βομβαρδισμένη» πόλη το Καχραμανμάρας – Βίντεο από το πριν και το μετά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα