Τουρκία: Τους 43.556 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό, σύμφωνα με νέο απολογισμό

Τους 43.556 έφτασαν οι νεκροί που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία, όπως δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, ο Σοϊλού πρόσθεσε ότι μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό των 7,8

βαθμών έχουν καταγραφεί 7.930 μετασεισμοί.

Συνολικά περισσότερα από 600.000 σπίτια και διαμερίσματα και 150.000 καταστήματα και εργασιακοί χώροι έχουν υποστεί το λιγότερο μέτριες ζημιές.

Reuters: Ο Ερντογάν πάει για εκλογές στην Τουρκία στις 18 Ιουνίου
Η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσανατολίζεται σε διεξαγωγή των τουρκικών εκλογών τον Ιούνιο (18 του μήνα). Έτσι ήταν αρχικώς προγραμματισμένο, καθώς οι σκέψεις περί αναβολής τους λόγω του καταστροφικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου αρχίζουν να απομακρύνονται.

Αυτά αναφέρουν τρεις Τούρκοι αξιωματούχοι που επικαλείται σε ρεπορτάζ το Reuters. Τον περασμένο μήνα, ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος επιδιώκει να επεκτείνει τη διακυβέρνησή του σε μια τρίτη δεκαετία, είχε αναγγείλει την πρόωρη διεξαγωγή των προεδρικών και κοινοβουλευτικών εκλογών τον Μάιο.

Δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι εκλογές αυτές θα είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία του Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία, μετά από δύο δεκαετίες στην ηγεσία της χώρας.

ieidiseis.gr

The post Τουρκία: Τους 43.556 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό, σύμφωνα με νέο απολογισμό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, 43 556,tourkia, 43 556