Τουρκία: Στη «μάχη» και η 2η ΕΜΑΚ – Οι ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών που συγκινούν | Video

| Video

Με C-27 πέταξαν χθες τα μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από την Θεσσαλονίκη μετά την βλάβη που παρουσίασε το C-130 με το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πετάξουν στην Τουρκία που δοκιμάζεται μετά τον φονικό σεισμό.

Η 2η ΕΜΑΚ, αναμένεται να βρει τα υπόλοιπα μέλη της πρώτης αποστολής που επιχειρεί από την πρώτη μέρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο

Τύπου του πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννη Αρτοποιό, συνολικά με τη δεύτερη ομάδα η ελληνική αποστολή θα αποτελείται συνολικά από 36 στελέχη της ΕΜΑΚ, 8 γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς πολιτικούς μηχανικούς, 3 εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

Εκτός από τις παραπάνω αποστολές στην Τουρκία βρίσκεται και η Επίλεκτη Ομάδα Διάσωσης Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Μίλτο Μπενάκη και 6 διασώστες που είχαν ξεκινήσει οδικώς από την Θεσσαλονίκη για τα Άδανα, έπειτα από πρόσκληση της AFAD (Τουρκική Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών).

Με τη συνοδεία και της οδηγίες της AFAD, η ΕΠΟΜΕΑ Θεσσαλονίκης θα συνδράμει στις πληγείσες περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας με Drone και δύο σκύλους διασώστες.

Η ελληνική αποστολή έχει διασώσει έως τώρα πέντε άτομα, με τελευταία την 20χρονη Αϊρίν που ανασύρθηκε από τα συντρίμμια μετά από 63 ώρες το βράδυ της Τετάρτης.

 megatv.com

The post Τουρκία: Στη «μάχη» και η 2η ΕΜΑΚ – Οι ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών που συγκινούν | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, 2η ΕΜΑΚ –, Ελλήνων, | Video,tourkia, 2i emak –, ellinon, | Video