Το θεατρικό εργαστήρι “Αγιούτο” του Πέτρου Μπουσουλόπουλου στο Ρέθυμνο με δύο παραστάσεις – Το πρόγραμμα

Στο Ρέθυμνο η μικρότερη νύχτα του χρόνου θα είναι γεμάτη θέατρο!!!

Την Τρίτη 21/06 στις 21.00 θα βρίσκεται στη Φορτέτζα το θεατρικό εργαστήρι «Αγιούτο» του Πέτρου Μπουσουλόπουλου με δύο παρουσιάσεις!

Μια από το εφηβικό και μια από το τμήμα ενηλίκων!

Η πρώτη παράσταση από το εφηβικό τμήμα – «Η Ρόμπιν των Δασών» (διάρκεια 60’, (Κατάλληλο για παιδιά)

Φόροι, φόροι και πάλι φόροι! Πού θα πάει αυτή η

κατάσταση; Μόνο αν υπήρχε κάποιος να υπερασπιστεί τον λαό απέναντι σε αυτήν την αδικία, κάποιος να πολεμήσει τη διαφθορά, κάποιος να τα βάλει με την πριγκίπισσα Ιωάννα που επιβάλλει συνεχώς φόρους. Κι αν αντί για «κάποιος» ήταν «κάποια»;

Η θεατρική ομάδα εφήβων του Αγιούτο στο Ρέθυμνο παρουσιάζει τη διάσημη ιστορία, όχι του Ρομπέν, αλλά της “Ρόμπιν των Δασών” και της συμμορίας της.

Στο πλάι της έχει, όχι τον Little John, αλλά την Τζόαν, την Ντίξι και τη Θωμαΐς. Μία συμμορία κοριτσιών λοιπόν ενάντια στην Πριγκίπισσα Ιωάννα και όλο το κακό συναπάντημα που παίρνουν από τον λαό κάθε τελευταία δεκάρα για να γίνονται πλουσιότεροι. Σε έναν τέτοιο κόσμο γεμάτο αδικία πρέπει να ξέρεις να πολεμάς… σαν κορίτσι.

Σκηνοθεσία – προσαρμογή : Κώστας Γιασσάκης

Πρωτότυπη μουσική : Νίκος Ασημάκης, Art lab studio

Διάλειμμα 10’ και ακολουθεί η δεύτερη παράσταση με το τμήμα ενηλίκων

 «Το Όνειρο της Μπερνάρντα Άλμπα» (διάρκεια 60’)

Ένας δημιουργικός αυτοσχεδιασμός με εκκίνηση το “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας” του Σαίξπηρ και τερματισμό “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” του Λόρκα. Μια διαδρομή μέσα από τις “Ασκήσεις ύφους” του Ραιημόν Κενω και τα μονόπρακτα του Γ.Μανιώτη, τις “Εσωτερικές ειδήσεις” του Μ.Ποντίκα και το “Μαλλί με μαλλί” του Αρκά μέχρι τις “Θεσμοφοριάζουσες” του Αριστοφάνη.

Ένα όνειρο πολύχρωμο και μελωδικό που οι ενήλικοι μαθητές του Αγιούτο κατάφεραν να συνθέσουν μέσα από θεατρικές ασκήσεις και θεατρικό παιχνίδι μιας χρονιάς πολύ ιδιαίτερης…

Σκηνοθεσία – Σύλληψη/Διασκευή :Βασίλης Ξενικάκης

Καλλιτεχνική επιμέλεια : Πέτρος Μπουσουλόπουλος

Φορτέτζα – θέατρο Ερωφίλη

ΤΡΙΤΗ 21 ΙΟΥΝΙΟΥ

ώρα 21.00

Εισιτήρια στο ταμείο του θεάτρου

Γενική είσοδος : 10€

Παιδικό : 8€

Τιμή προπώλησης : 8€

– Σημεία προπώλησης

Βιβλιοπωλεία «Σελίδα»

(1)Μοάτσου 20 & (2)Κουντουριώτου 132

Πληροφορίες: 6974820192

zarpanews.gr

The post Το θεατρικό εργαστήρι “Αγιούτο” του Πέτρου Μπουσουλόπουλου στο Ρέθυμνο με δύο παραστάσεις – Το πρόγραμμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα