Το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα από αυτοκίνητο χωρίς οδηγό

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε από αυτοκίνητο χωρίς οδηγό της εταιρίας μεταφορών Uber. Ο χειριστής του αυτοκινήτου ήταν πίσω από το τιμόνι, όμως το όχημα ήταν σε αυτόνομη λειτουργία.

Η Uber δήλωσε ότι, ως αποτέλεσμα του ατυχήματος, αναστέλλει τις δοκιμές αντίστοιχου τύπου οχημάτων σε αρκετές πόλεις, όπως το Πίτσμπουργκ, το Σαν Φρανσίσκο, το Τορόντο και την ευρύτερη περιοχή του Φοίνιξ.

«Η σκέψη μας είναι κοντά στην οικογένεια του θύματος» ανέφερε εκπρόσωπος της Uber

σε δήλωση τονίζοντας ότι «συνεργαζόμαστε πλήρως με τις τοπικές αρχές στο πλαίσιο της διερεύνησης του συμβάντος».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Uber, Dara Khosrowshahi έγραψε στο Twitter, «Απίστευτα θλιβερές ειδήσεις από την Αριζόνα. Η σκέψη μας είναι με την οικογένεια του θύματος καθώς εργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να κατανοήσουμε τι συνέβη».

Τα αυτόνομα Volvo SUV XC90 της Uber κυκλοφόρησαν στην Αριζόνα το Φεβρουάριο του 2017. Ένα μήνα αργότερα, ένα από τα αυτόνομα οχήματα ενεπλάκη σε ατύχημα χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η Uber δεν είχε ευθύνη για τη συντριβή.

Τα ημιαυτόνομα οχήματα έχουν ήδη εμπλακεί σε θανατηφόρα ατυχήματα. Το 2016, ο Joshua Brown βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αυτόνομα κινούμενο Tesla S στο οποίο επέβαινε συγκρούστηκε με φορτηγό, στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Η Tesla με δηλώσεις που έκανε μετά το τραγικό συμβάν, ανέφερε πως το σύστημά της -το οποίο χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή και κάμερες για την ανίχνευση εμποδίων- δεν αντιλήφθηκε το λευκό φορτηγό, μιας και λόγω χρώματος, δεν ξεχώριζε από τον ουρανό. Ο Brown επίσης κράτούσε τα χέρια του μακριά από το τιμόνι για μεγάλες χρονικές περιόδους, παρά τις πολλές αυτοματοποιημένες προειδοποιήσεις του οχήματος.

Πηγή: nextdeal.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα