Το όραμα και η συμβολή της Μελίνας Μερκούρη στον πολιτισμό θα παρουσιαστούν σε συναυλία στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση, αφιερωμένη στην μνήμη της μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδας και πολιτικού Μελίνας Μερκούρη.

Η δράση αυτή, παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου στους χώρους του Βενιζέλειου Ωδείου στα Χανιά.

Η Παγκόσμια

Ημέρα Μουσικής θα γιορταστεί στα Χανιά, με την συναυλία αφιέρωμα στην μεγάλη Ελληνίδα πολιτικό, η οποία με τις παρεμβάσεις της έφερε αλλαγές τόσο στον πολιτισμό όσο και στην παιδεία.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου στις 8  το βράδυ στο προαύλιο του Βενιζέλειου Ωδείου.

“Είναι μεγάλη μας χαρά που το Βενιζέλειο Ωδείο, με 99 χρόνια ιστορίας, ανοίγει τις πόρτες του και διαθέτει τους μαθητές και τους καθηγητές και προσφέρει τη γιορτή αυτή σε όλους τους Χανιώτες”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Χανίων Γιάννης Γιαννακάκης. 



“Η Μελίνα Μερκούρη σαν μουσικός, σαν εκπαιδευτικός, σαν γυναίκα, μας έδειξε πως μπορεί να είναι η Ελληνίδα γυναίκα όχι μόνο στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό αλλά και στην πολιτική. Μέσα από τη μουσική γινόμαστε καλύτεροι σαν άνθρωποι”, επεσήμανε μεταξύ άλλων, η περιφερειακή σύμβουλος της Π.Ε Χανίων Σοφία Μαλανδράκη. 

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν δείγματα από αλλά τα είδη της μουσικής όχι μόνο παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες, μαζί με μουσικούς της πόλης αλλά και μαθητές από το Μουσικό σχολείο Χανίων.

Στην βραδιά θα παρουσιαστούν οι δράσεις της μεγάλης Ελληνίδας πολιτικού καθώς, ,με τις παρεμβάσεις της έγιναν αξιοσημείωτες δράσεις τόσο στον πολιτισμό όσο και στην παιδεία, όπως ανέφερε η εκπαιδευτικός Μαρία Δρακάκη, η οποία θα παραθέσει ομιλία για το όραμα της Μελίνας Μερκούρη, το οποίο μετουσιώθηκε ως μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος του Βενιζέλειου Ωδέιου Χανίων Ιωάννης Αντωνογιαννάκης, τόνισε την σπουδαιότητα της ημέρας της μουσικής στον πολιτισμό και πώς αποφασίστηκε να τιμηθεί η μνήμη της Μελίνας Μερκούρη.

Όλοι οι διοργανωτές καλούν τους Χανιώτες να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

zarpanews.gr

The post Το όραμα και η συμβολή της Μελίνας Μερκούρη στον πολιτισμό θα παρουσιαστούν σε συναυλία στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μελίνας Μερκούρη, Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων,melinas merkouri, venizeleio odeio chanion