Το μυστικό για αφράτους κουραμπιέδες από την Εύα Παρακεντάκη – Και λουκουμάδες με δύο υλικά

Στο Zarpa Radio 89,6 και στην Ανδρονίκη Κοκοτσάκη μίλησε το πρωί του Σαββάτου η αγαπημένη μαγείρισσα με καταγωγή από το Ρέθυμνο, Εύα Παρακεντάκη.

Αρχικά μίλησε για το νέο της επαγγελματικό βήμα που αφορά την συνεργασία με το κανάλι του Star Channel και την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη:

“Νιώθω πολύ χαρούμενη για αυτή την συνεργασία, ήταν μια φυσική συνέχεια των πραγμάτων που έκανα καθώς με το Star Channel

συνεργαζόμουν πολλά χρόνια και με την Ζήνα είμαστε πολύ καλές φίλες. Κάθε Παρασκευή μαγειρεύω ζωντανά στην εκπομπή της ενώ επισκεπτόμαστε και χωριά της Κρήτης και μαγειρεύουμε παραδοσιακές συνταγές με γυναίκες του χωριού.”

Τόνισε μεταξύ άλλων ότι στην μαγειρική πρέπει να τολμάμε και μοιράστηκε μαζί μας μυστικά για νόστιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά:

“Ένα μυστικό για αφράτους κουραμπιέδες είναι το καλό χτύπημα στο μίξερ του βουτύρου με την άχνη ή την κρυσταλλική ζάχαρη, τουλάχιστον δέκα λεπτά ώστε το μείγμα που θα προκύψει να είναι “σύννεφο”, κατάλευκο ενώ σημαντικό είναι το καβουρντισμένο αμύγδαλο και πρέπει να προσέχουμε να μην μας πικρίσει. Επίσης οι κουραμπιέδες πρέπει να είναι απόλυτα στεγνοί και κρύοι πριν τους βάλουμε την άχνη ζάχαρη.

Ενώ την ώρα που βγάζουμε τον κουραμπιέ από τον φούρνο πρέπει να είναι λευκός γιατί ακόμα κι όταν τον βγάλουμε από τον φούρνο συνεχίζει να ψήνεται όπως συμβαίνει και με τα μπισκότα.

Στα μελομακάρονα το αλεύρι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι μαλακό κι όχι πολύ ζύμωμα ενώ σε σχέση με το σιρόπιασμα ισχύει ο κανόνας: Καυτό μελομακάρονο, κρύο σιρόπι.”

Κι επειδή Χριστούγεννα χωρίς λουκουμάδες δεν γίνεται η Εύα Παρακεντάκη μας δίνει συνταγή για νόστιμους και τραγανούς λουκουμάδες με δύο υλικά (500 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και 500 gr πορτοκαλάδα με ανθρακικό).

Σημαντικό το λάδι να είναι καυτό και κατά προτίμηση ηλιέλαιο.

Κι επίσης να κοσκινίσουμε το αλεύρι.  Περιχύνουμε με μέλι ή πετιμέζι ή πραλίνα που λατρεύουν τα παιδιά!

Κλείνοντας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ζαχαροπλαστική είναι “καρδιά”, και σωστή, ακριβής μέτρηση των υλικών!

zarpanews.gr

The post Το μυστικό για αφράτους κουραμπιέδες από την Εύα Παρακεντάκη – Και λουκουμάδες με δύο υλικά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Παρακεντάκη –,eva parakentaki –