Το χειρότερο σενάριο… «Ασφυξία» στο Νοσοκομείο Χανίων, στέλνουν ασθενείς με κορονοϊό στο Ηράκλειο – Γέμισε και το παιδιατρικό

Επιχειρησιακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί σε εφαρμογή από τη νύχτα της Παρασκευής στην 7 ΥΠΕ καθώς το νοσοκομείο Χανίων έχει εξαντλήσει τα όρια των αντοχών του σε υποδομές.

Όπως ήταν αναμενόμενο να συμβεί, οι δύο κλινικές Covid γέμισαν με αποτέλεσμα οι ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία να μεταφέρονται στο Ηράκλειο. Το σχέδιο αυτό είχε εκπονηθεί τις τελευταίες μέρες από τις διοικήσεις των νοσοκομείων υπό την καθοδήγηση της 7ης ΥΠΕ, καθώς η άνευ προηγουμένου έξαρση κρουσμάτων στα Χανιά,

θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε αυτό το σενάριο.

Δυσάρεστα είναι τα νέα και από το μέτωπο της παιδιατρικής κλινικής, όπου έχουν πλέον γεμίσει και οι 4 κλίνες καθώς νοσηλεύονται 4 μωρά με κορονοϊό.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανοίξει και νέος θάλαμος με 4 ακόμα κλίνες όπως είχε προβλεφθεί για αυτό το σενάριο.

Πάντως, η πίεση που δέχεται το νοσοκομείο Χανίων είναι τεράστια καθώς εξυπηρετούνται και όλα τα Επείγοντα covid αλλά και non covid περιστατικά ενώ γίνεται πάρα πολύ εκτεταμένο τέστινγκ ώστε να μην υπάρξει ενδονοσοκομειακή διασπορά.

zarpanews.gr

The post Το χειρότερο σενάριο… «Ασφυξία» στο Νοσοκομείο Χανίων, στέλνουν ασθενείς με κορονοϊό στο Ηράκλειο – Γέμισε και το παιδιατρικό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
… Ασφυξία, Νοσοκομείο Χανίων, Ηράκλειο – Γέμισε,… asfyxia, nosokomeio chanion, irakleio – gemise