Τηλέφωνο για σκύλους επιτρέπει στα κατοικίδια να καλούν το αφεντικό τους

Εάν το κατοικίδιό σας νιώθει μοναξιά, το τηλέφωνο για σκύλους δίνει τη λύση

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης κατασκεύασαν μια συσκευή που επιτρέπει στους σκύλους να καλούν μέσω βιντεοκλήσης τον ιδιοκτήτη τους, όταν νιώθουν μοναξιά.

Πρόκειται για μια μπάλα, η οποία περικλείει έναν μετρητή επιτάχυνσης, που πραγματοποιεί την κλήση όταν αντιλαμβάνεται κίνηση. Έτσι, το μόνο που έχει να κάνει ο σκύλος είναι να κουνήσει τη μπάλα.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, η συγκεκριμένη εφεύρεση

θα μπορούσε να βοηθήσει τα κατοικίδια με το άγχος του αποχωρισμού, το οποίο βιώνουν καθώς τα αφεντικά τους επιστρέφουν στο γραφείο μετά την καραντίνα.

Η δρ. Ilyena Hirskyj-Douglas, εμπνεύστρια του τηλεφώνου για σκύλων, πραγματοποίησε μια σειρά πειραμάτων για διάστημα τριών μηνών, αφού είχε κρύψει τον μετρητή επιτάχυνσης μέσα στην αγαπημένη μπάλα του λαμπραντόρ της, Ζακ.

Τις πρώτες δύο ημέρες, ο Ζακ πραγματοποίησε 18 κλήσεις, εκ των οποίων οι μισές έγιναν κατά λάθος, καθώς ο σκύλος κοιμήθηκε πάνω στη μπάλα

Έτσι, οι ερευνητές αποφάσισαν ότι το σύστημα ήταν υπερβολικά ευαίσθητο και αποφάσισαν να το προσαρμόσουν. Μετά τις νέες ρυθμίσεις, ο Ζακ πραγματοποιούσε κατά μέσο όρο περίπου πέντε κλήσεις την ημέρα.

Η Ilyena παρατήρησε πως το κατοικίδιο έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον όταν την έβλεπε στην οθόνη, πλησιάζοντάς την και δείχνοντάς της τα παιχνίδια με τα οποία παίζουν μαζί.

«Δε μπορώ να είμαι σίγουρη πως ο Ζακ αντιλαμβανόταν το σύνδεσμο ανάμεσα στο κούνημα της μπάλας και την κλήση, αλλά φαίνεται πως αυτό που έβλεπε στην οθόνη του τραβούσε το ενδιαφέρον και παρουσίασε μερικές από τις συμπεριφορές που συνηθίζει όταν είμαστε μαζί», είπε η δρ. Hirskyj-Douglas.

ieidiseis.gr

The post Τηλέφωνο για σκύλους επιτρέπει στα κατοικίδια να καλούν το αφεντικό τους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα