Τι θα φάμε σήμερα; Κολιοί στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας

Ένα νόστιμο πιάτο με κολιούς μαγειρεμένους στο φούρνο με σάλτσα από ζουμερές ντομάτες και μυρωδικά

Μερίδες:4 Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:35′ Έτοιμο σε:55′

Υλικά

8 κολιοί των 100-120γρ.3 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κυβάκια1 κουτ. σούπας κάππαρη1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας½ φλιτζάνι ελαιόλαδο1 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες1 φλιτζάνι
δυόσμο, ψιλοκομμένο½ φλιτζάνι φρυγανιά, τριμμένη2 κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες1 κουτ. σούπας ρίγανη1 κουτ. γλυκού θυμάρι2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες3 κουτ. σούπας ξύδι βαλσαμικόαλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Ζητάτε από τον ψαρά σας να σας καθαρίσει τους κολιούς ή αφαιρείτε μόνοι σας τα εντόσθια και το κεφάλι τους κόβοντάς τα λοξά. Τους ξεπλένετε καλά και αλατοπιπερώνετε. Κρατάτε τα ψάρια στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Παίρνετε ένα ταψάκι φούρνου, στρώνετε τα κρεμμύδια και αλατοπιπερώνετε. Σε ένα βαθύ μπολ ενώνετε το ελαιόλαδο με τον πελτέ, τις ντομάτες, την κάππαρη, τις ελιές, το δυόσμο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το σκόρδο, το βαλσαμικό ξύδι και αλατοπιπερώνετε.

Στρώνετε τους κολιούς πάνω στα κρεμμύδια και από πάνω τους ρίχνετε την ωμή σάλτσα ντομάτας. Απλώνετε καλά έτσι ώστε να καλυφθούν οι κολιοί. Πασπαλίζετε με φρυγανιά και σκεπάζετε το ταψί με λαδόκολα.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά βγάζετε τη λαδόκολα και βάζετε το φούρνο στο γκριλ για να πάρει χρώμα το φαγητό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή κρύο και συνοδεύετε με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι.

olivemagazine.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα