Τι κάνουν σήμερα οι Χανιώτες που συμμετείχαν σε ριάλιτι | Photos

Η φετινή τηλεοπτική επιτυχία είναι χωρίς αμφιβολία το Survivor. Με τηλεθεάσεις που «χτυπάνε κόκκινο» και θυμίζουν τηλεθεάσεις Eurovision ή Champions League, το ριάλιτι επιβίωσης και οι καθημερινές «μάχες» Διασήμων και Μαχητών, φαίνεται να στρέφουν ξανά το ενδιαφέρον του κόσμου στα ριάλιτι αλλά και να μας θυμίσουν παλαιότερα – επιτυχημένα και μη- αντίστοιχα τηλεοπτικά

προγράμματα.

Από αυτά βέβαια θα μπορούσαν να λείπουν Χανιώτες, αυθεντικοί Κρητικοί, με έντονο χαρακτήρα, πάθος για δράση, άνθρωποι ακομπλεξάριστοι, έτοιμοι να τσαλακώσουν την εικόνα τους.

Το zarpanews.gr, βρήκε τέσσερις Χανιώτες που συμμετείχαν σε ριάλιτι, τους «ανέκρινε» και έμαθε όλα όσα δεν γνώριζε το τηλεοπτικό κοινό, τις ίντριγκες, τους τσακωμούς, τις συνωμοσίες που δημιουργήθηκαν πίσω από τις κάμερες και τον τρόπο που αναδείχθηκαν οι νικητές.

Ο λόγος για τον Γιάννη Λεδάκη (Big Brother 5), τον Παύλο Παλιουδάκη (Survivor 2), τον Μανώλη Μπουζάκη (Survivor 2) και τον Κωνσταντίνο Χριστοδουλάκη (Survivor 2).

Ο Γιάννης Λεδάκης το 2010

Ο Γιάννης Λεδάκης το 2017

Γιάννης Λεδάκης
Το παρεξηγημένο παιδί, ο Γιάννης Λεδάκης, με τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το τελευταίο Big Brother το 2010, μένοντας στο παιχνίδι ένα μήνα. «Την διαφήμιση για το Big Brother, την είδα τυχαία και αμέσως συμπλήρωσα τη φόρμα συμμετοχής. Πήγα στο κάστινγκ – το οποίο γινόταν στο Ηράκλειο – με την τότε κοπέλα μου, η οποία δεν είχε δηλώσει συμμετοχή αλλά την πήραν γιατί ήθελαν ένα ζευγάρι για να δημιουργηθεί ίντριγκα», δήλωσε ο Γιάννης Λεδάκης. Αναφορικά με το παιχνίδι και την διαβίωση εκεί, ο Γιάννης ανέφερε ότι κάθε εβδομάδα, κάθε άτομο δικαιούταν 50 ευρώ για τα έξοδα του φαγητό, τσιγάρα κλπ. Ωστόσο όλοι οι παίκτες συγκέντρωναν τα χρήματα τους και αγόραζαν τρόφιμα για όλους, «αυτό δε σημαίνει ότι τρώγαμε περισσότερο, καθώς είχαμε μόνο ένα γεύμα, ενώ τα χρήματα συχνά δεν μας έφταναν ούτε για τσιγάρα».

Τι γίνεται όμως με τους τσακωμούς και τις κόντρες που έβλεπε ο κόσμος;
«Εμένα και την Βαλεντίνα, δεν μας παρουσίαζαν σαν ζευγάρι, ο κόσμος στην αρχή δεν ήξερε ότι είμαστε ζευγάρι, και έτσι δημιουργούνταν προβλήματα με τους συμπαίκτες μας, και τα βράδια οι άντρες ήθελαν να μοιράσουν τις γυναίκες και κανόνιζαν πώς θα κοιμηθούν. Αυτός ήταν και ένας λόγος που τσακωνόμουν συνέχεια με τους συμπαίκτες μου». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι υπήρχαν ψυχολόγοι και γιατροί οι οποίοι στήριζαν τους παίκτες, ενώ αρκετά συχνά προσπαθούσαν να δημιουργήσουν κόντρες ώστε να ανεβαίνουν τα νούμερα της τηλεθέασης».

Πώς περνούσαν τον χρόνο τους οι παίκτες του Big Brother
Υπήρχαν διάφορες δοκιμασίες, bungee jumping, ορειβασία κλπ, τις οποίες αν κέρδιζαν έπαιρναν και παραπάνω χρήματα για φαγητό. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παίκτες πληρώνονταν και για την παραμονή τους στο παιχνίδι με 35 ευρώ την ημέρα.

Νικητής του Big Brother ο Γιάννης Φουκάκης
«Από την αρχή ήταν κανονισμένο ποιος θα είναι ο νικητής. Όλοι το βλέπαμε και το λέγαμε και στον ίδιο το Φουκάκη. Είχε άλλη μεταχείριση, είχε στήριξη, ήταν ολοφάνερο», ανέφερε ο Γιάννης.

Τι κάνει σήμερα στη ζωή του ο Γιάννης Λεδάκης
«Η ζωή μου δεν άλλαξε καθόλου. Επέστρεψα κανονικά στην δημόσια υπηρεσία στην οποία δούλευα, και όλα ήταν όπως πριν. Ο κόσμος στην αρχή με αναγνώριζε μου μιλούσε αλλά αυτό σύντομα τελείωσε. Για μένα το παιχνίδι ήταν μία εμπειρία ζωής και θα ήθελα να την ξαναζήσω γι’ αυτό και δήλωσα συμμετοχή στο φετινό Survivor, αλλά δεν με επέλεξαν», τόνισε ο Γιάννης.

Ο Παύλος Παπαδάκης το 2004

Ο Παύλος Παπαδάκης σήμερα

Παύλος Παπαδάκης
Τον γνωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή του στο δεύτερο Survivor το 2004, στη Μαλαισία. Έμεινε 38 από τις 55 ημέρες και έφυγε έχοντας όμορφες αναμνήσεις και πιο αδύνατος κατά 14 κιλά. Αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο παιχνίδι, λόγω της εμπειρίας και του ταξιδιού ενώ όπως δηλώνει δεν θα ξαναπήγαινε σε κανένα ριάλιτι σόου.

Survivor 2004 και Survivor 2017
“Tο δικό μας ήταν Σουηδική παραγωγή, είχε διάρκεια δύο μήνες και γι αυτό ήταν πιο δύσκολα τα αγωνίσματα αλλά και η συμβίωση. Έπαθλο φαγητού είχαμε μόνο μία φορά την εβδομάδα, και το άλλο αγώνισμα αφορούσε στην ασυλία. Υπήρχε πραγματική πείνα σε σημείο να τρώμε έντομα και φίδια, καθώς δεν μας έδιναν αλεύρι και ρύζι όπως συμβαίνει τώρα. Είναι λογικό γιατί ο ανθρώπινος οργανισμός αντέχει την πείνα δύο μήνες όχι όμως τέσσερις. Αυτός είναι και ο λόγος που είχαμε ένα μόνο προσωπικό αντικείμενο ενώ από ό,τι βλέπω τα παιδιά στο φετινό Survivor, έχουν μαζί τους διάφορα προσωπικά αντικείμενα. Εμείς δίναμε μία λίστα στα γρήγορα με 10 προσωπικά αντικείμενα και μας ενέκριναν ό,τι ήθελαν», δήλωσε ο Παύλος.

Σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των παικτών, υπήρχαν πάντα γιατροί και ψυχολόγοι οι οποίοι εξέταζαν καθημερινά τους παίκτες, ενώ τους είχε δοθεί και ασύρματος για περιπτώσεις ανάγκης, οπότε και έφθανε άμεσα ελικόπτερο στο νησί τους.
«Τα γυρίσματα, γίνονταν σε δύο ολόκληρα νησιά για το κάθε Survivor, ενώ σήμερα βλέπουμε ότι όλα γίνονται στη στεριά και τα παιδιά μένουν σε ένα νησί».

Μανώλης Μπουζάκης 2004

Μανώλης Μπουζάκης 2017

Μανώλης Μπουζάκης
Προερχόμενος από τις ειδικές δυνάμεις, ο Μανώλης ήταν καλά προετοιμασμένος για όλες τις κακουχίες εκτός από την πείνα. Για εκείνον ήταν μία καλή εμπειρία που δεν θα ήθελε όμως να ξαναζήσει. Ο Μανώλης έφτασε στον τελικό μαζί με άλλα δύο άτομα ωστόσο δεν τα πήγε καλά στο τελευταίο αγώνισμα, οι συμπαίκτες του δεν τον ψήφισαν και αποχώρησε. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πρώτα Survivor, ο κόσμος δεν ψήφιζε καθόλου, αντιθέτως οι παίκτες ψήφιζαν προς αποχώρηση ο ένας τον άλλο.

Βέβαια, όπως δήλωσε στο zarpanews.gr ο Μανώλης, όποιος ήταν υποψήφιος και αποχωρούσε δεν έφευγε από το παιχνίδι οριστικά. «Είχε τη δυνατότητα να πάει σε ένα άλλο νησί να επιβιώσει εκεί μέχρι να έρθει ο επόμενος που είχε αποχωρήσει. Για τον τελικό αγωνίστηκαν οι τελευταίοι 10 που είχαν αποχωρήσει και βγήκα εγώ νικητής, οπότε και επέστρεψα και έφτασα στον τελικό».

Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης και Παύλος Παπαδάκης

Κωνσταντίνος Χριστοδουλάκης
Ο νικητής του Survivor 2 ήταν ο Κωνσταντίνος, τον οποίο λίγοι θυμούνται, καθώς δεν έχει απασχολήσει ξανά τα μέσα μετά το παιχνίδι. Με όρεξη για δράση και περιπέτεια, δήλωσε συμμετοχή στο παιχνίδι και δεν περίμενε ότι θα νικήσει. «Είναι ένα κεφάλαιο της ζωής μου που έχει κλείσει, δεν θα το ξεχάσω όμως ποτέ. Τα χρήματα δεν άλλαξαν τη ζωή μου ούτε την καθημερινότητα μου. Το έπαθλο ήταν 200.000 ευρώ, πήρα λιγότερα λόγω των κρατήσεων και απλά συνέχισα να κάνω την ίδια δουλειά που έκανα και πριν. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι από τότε, ξέρω τι θα πει πραγματική πείνα».

Πώς βλέπει ο Κωνσταντίνος το σημερινό Survivor
«Το Survivor, εν έτη 2017, είναι καθαρά εμπορικό προϊόν. Δεν έχει τόση δράση, ούτε τόσο δύσκολα αγωνίσματα γιατί τα παιδιά μένουν εκεί τέσσερις μήνες και το παιχνίδι έχει προσαρμοστεί αναλόγως. Και εμάς μας πλήρωναν αλλά ένα μικρό ποσό γιατί έπρεπε κάπως να δικαιολογήσουν την παραμονή μας εκεί και για να μην έχουμε θέμα με την τουριστική βίζα. Για μένα αληθινό Survivor με κακουχίες ήταν το πρώτο και το δεύτερο, και αυτό φαινόταν και από τα αποστεωμένα σώματα των παικτών και τα προβλήματα που είχαν».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα