Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη – Τι λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας

Αυξημένες νεφώσεις, τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός τις επόμενες ημέρες για τα Χανιά και την Κρήτη, χωρίς ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά μοντέλα, τα οποία ανέλυσε μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 ο μετεωρολόγος

Μανώλης Λέκκας, οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές στα Χανιά και τις υπόλοιπες περιοχές του νησιού, με την θερμοκρασία κοντά στους 23 βαθμούς ενώ προβλέπονται τοπικές βροχές το Σάββατο και την Κυριακή στις ορεινές περιοχές.

«Είναι μια περίεργη κατάσταση αυτή που αναμένεται να εξελιχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα βρεθούμε στην άκρη μιας έντονης κακοκαιρίας λόγω ενός χαμηλού βαρομετρικού από τα δυτικά, το οποίο εν δυνάμει θα δράσει κυρίως στην περιοχή του Ιονίου και τα δυτικά της Κρήτης. Είναι αρκετά έντονος ο καιρός αλλά δεν έχει τάσεις να δείχνουν τα προγνωστικά ότι θα μετακινηθεί ανατολικότερα. Υπάρχει η πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων τοπικού χαρακτήρα, κυρίως σε δυτικές περιοχές του νησιού».

Σάββατο 12 Νοεμβρίου

Για το Σάββατο 12 Νοεμβρίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις στις δυτικές περιοχές, λόγω του χαμηλού βαρομετρικού που πλησιάζει στο νησί, με πιθανότητα παράλληλα να εκδηλωθούν παροδικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 3 και τοπικά 4 μποφόρ, στα κεντρικά πελάγη θα είναι πιο ενισχυμένοι στα 5-6 και τοπικά 7 και 8 μποφόρ στα κεντρικά και βόρεια πελάγη.

«Στην ηπειρωτική χώρα θα έχουμε άλλου τύπου κακοκαιρία. Στο βόρειο παράκτιο μέτωπο του νησιού θα υπάρχει έντονος κυματισμός» είπε ο κ. Λέκκας.

«Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα, με τις ελάχιστες να είναι προσαρμοσμένες στην εποχή τους, μιας και πέφτουν κάτω από τους 14 βαθμούς κελσίου και στην ενδοχώρα και ορεινά  πλησιάζουν 10 με 11 βαθμούς ενώ η μέγιστη θα φτάσει στους 23 βαθμούς».

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Αυξημένες νεφώσεις αλλά και βροχές τοπικού χαρακτήρα στην Δυτική Κρήτη προβλέπονται για την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Οι καιρικές συνθήκες θα είναι βελτιωμένες στις ανατολικές περιοχές, οι οποίες θα έχουν περισσότερη ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές βορειοανατολικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το Σάββατο.

Επιστρέφει από βδομάδα η καλοκαιρία

Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται βελτίωση του καιρού, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα:

«Θα υπάρχουν κάποιες νεφώσεις τοπικού χαρακτήρα αλλά η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και βιώνουμε ακόμα μια ξηρή περίοδο για το νησί μας».

zarpanews.gr

The post Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη – Τι λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα