Τι καιρό θα κάνει στα Χανιά τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου – Τι λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας

Καλός θα είναι ο καιρός τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου στα Χανιά και την υπόλοιπη Κρήτη, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 και την Άννα Παπακωνσταντίνου, είπε πως τα επόμενα εικοσιτετράωρα στο νησί θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με την

θερμοκρασία να φτάνει τους 24 βαθμούς Κελσίου.

Ευνοούνται τουρισμός και λιομάζωμα

«Επανέρχεται η ηλιοφάνεια, ευνοείται ο τουρισμός, μιας και θέλουμε επέκταση της τουριστικής περιόδου, αυτό από τη μια είναι ιδιαίτερα ευχάριστο, από την άλλη είδαμε και βροχές και ο αγροτικός τομέας ικανοποιήθηκε από αυτό ενώ θα δοθεί στον αγροτικό κόσμο η ευκαιρία να ξεκινήσει την ελαιοσυλλογή. Οι συνθήκες θα είναι πάρα πολύ καλές με εξαίρεση την σημερινή μέρα που έχουμε τον βοριά να ενισχύεται. Οι άνεμοι θα σήμερα θα είναι ενισχυμένοι στις νότιες περιοχές του νησιού, 4 με 5 μποφόρ. Οι καταβατικοί άνεμοι του νότου θα ξεπεράσουν σήμερα τα 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία διατηρείται σε φθινοπωρινού χαρακτήρα επίπεδα, αν και η ηλιοφάνεια, παρά τις νεφώσεις που υπάρχουν, δίνει την αίσθηση μιας καλής μέρας, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 21 έως 22 βαθμούς Κελσίου για τα βόρεια και από 23 έως 24 βαθμούς Κελσίου στις νότιες περιοχές.

Ηλιοφάνεια την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου

Αίθριος και με αρκετή ηλιοφάνεια προβλέπεται ο καιρός για την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, με τους ανέμους να πνέουν εξασθενημένοι από 3 έως 4 μποφόρ:

«Το βόρειο ρεύμα από την Τετάρτη φαίνεται ότι εξασθενεί, άρα επανερχόμαστε σε συνθήκες περισσότερης καλοκαιρίας, η ατμόσφαιρα θα είναι με περισσότερη ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα διατηρήσουν την βόρεια τάση τους, πιο εξασθενημένοι όμως. Το πρωί στις νότιες περιοχές θα φτάσουν μέχρι τα 5 μποφόρ και σταδιακά αναμένεται ότι θα εξασθενήσουν».

Διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες της εποχής τη νύχτα, με τις χαμηλότερες να κυμαίνονται κοντά στους 15 βαθμούς Κελσίου στις παράκτιες ζώνες ενώ μέχρι και 10 βαθμούς αναμένεται να φτάσει το θερμόμετρο σε περιοχές της ενδοχώρας χαμηλού υψομέτρου αλλά και σε ορεινά χωριά.

«Η θερμοκρασία τη νύχτα θα είναι κάτω από τους 12 σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, όπως οι Βρύσσες στον Αποκόρωνα και οι γύρω περιοχές, όπου το θερμόμετρο πέφτει αρκετά χαμηλά και αυτό διότι οφείλεται σε τοπικούς παράγοντες και στην ξαστεριά».

Καλοκαιρινός ο καιρός Πέμπτη και Παρασκευή – Διατηρούνται οι χαμηλές θερμοκρασίες το βράδυ – Μέχρι και 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται για την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί ενώ οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-24 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 25 στα βόρεια ενώ τις νυχτερινές ώρες θα πέφτει στους15-16 βαθμούς το βράδυ στις παράκτιες ζώνες και κάτω από τους 12 στις υπόλοιπες περιοχές.

«Τη νύχτα θα πνέουν από 1 έως 2 μποφόρ ίσως να έχουμε και άπνοια. Σε συνδυασμό με την ξαστεριά ίσως να δούμε φαινόμενα δρόσου ακόμα και να υπάρχει η αίσθηση της ομίχλης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας αυτό διαλύεται.

Και για το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, οι ειδικοί προβλέπουν καλές καιρικές συνθήκες με την θερμοκρασία να φτάνει σε κάποιες περιοχές τους 25 βαθμούς Κελσίου.

«Προς το παρόν δεν βλέπουμε κάποια ανησυχητική κατάσταση αλλά αυτοί οι νοτιάδες θα διατηρήσουν την καλοκαιρία και οι θερμοκρασίες αναμένεται να ξεπεράσουν τους 24 – 25 βαθμούς Κελσίου στον βόρειο και ανατολικό τομέα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πως θα κινηθούν οι νότιοι άνεμοι».

Αλλαγή του καιρού από Δευτέρα 7 Νοεμβρίου

Το σκηνικό του καιρού ενδέχεται να αλλάξει από την αρχή της επόμενης εβδομάδας, λόγω του βαρομετρικού χαμηλού που έρχεται από τα δυτικά και αναμένεται να επηρεάσει και την Κρήτη, σε άγνωστο προς το παρόν βαθμό. Αυτό θα γίνει πιο σαφές από την Παρασκευή και μετά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα, η επόμενη εβδομάδα θα είναι ψυχρή ενώ υπάρχει η πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές.

zarpanews.gr

The post Τι καιρό θα κάνει στα Χανιά τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου – Τι λέει ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Νοεμβρίου –, Μανώλης Λέκκας,chania, noemvriou –, manolis lekkas