Θεοδωρικάκος: 25.000 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορά μας μέσα στον Αύγουστο

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στον AΝΤ1 και αναφέρθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ στην οποία αποφασίστηκε η περεταίρω θωράκιση των συνόρων στον Έβρο.

Μόνο μέσα στον μήνα Αύγουστο, που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, έχουν επιχειρήσει να μπουν παρανόμως από τα ελληνοτουρκικά σύνορα 25.000 παράτυποι μετανάστες. Πρόκειται για έναν πολύ μεγάλο αριθμό.

Καθημερινά, είπε ο υπουργός, οι δυνάμεις των ελληνικών αρχών ασφαλείας, κατά πρώτο λόγο η Ελληνική

Αστυνομία μαζί με τον Ελληνικό Στρατό, έχουν ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο το οποίο δυσκολεύει ακόμη περισσότερο διότι είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά προχωρά σε συστηματική, μεθοδική και σύνθετη εργαλειοποίηση αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν φύγει από τις χώρες τους.

Ένας μεγάλος αριθμός πλέον που επιχειρεί να έρθει στην Ελλάδα είναι κυρίως από την Συρία και οι άνθρωποι υποχρεώνονται, καθώς τους τίθενται διλήμματα απ’ ότι φαίνεται από την πλευρά των τουρκικών αρχών, είτε να επιστρέψουν στη Συρία είτε να προωθηθούν προς την Ελλάδα, είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Η πρόσβαση διευκολύνεται από την στάθμη του ποταμού Έβρου»

Το καλοκαίρι το βάθος του ποταμού Έβρου σε πάρα πολλά σημεία, σε μήκος δεκάδων χιλιομέτρων, είναι πάρα πολύ χαμηλό, δεν είναι ούτε μισό μέτρο. Μπορεί κανείς να περάσει εύκολα και να βρεθεί στις νησίδες που βρίσκονται στο μέσον συνήθως του ποταμού Έβρο.

Πηγαίνουν εκεί, δηλώνουν ότι κινδυνεύουν και προσπαθούν οι Ευρωπαϊκές Αρχές να πάρουν αποφάσεις, συνήθως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για να γίνει διαδικασία έρευνας διάσωσης. Οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται σε πραγματικό κίνδυνο, η ζωή τους δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Τους αφήνουν τα οργανωμένα συμφέροντα και καλούν στη συνέχεια να τους πάρει η Ελληνική Αστυνομία. Θα επαναλάβω λοιπόν με κατηγορηματικό τρόπο: Η Ελληνική Αστυνομία βαρκάρης λαθρεμπόρων των ψεύτικων ελπίδων προς τους παράτυπους μετανάστες δεν πρόκειται να γίνει.

The post Θεοδωρικάκος: 25.000 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορά μας μέσα στον Αύγουστο appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοδωρικάκος, 25 000, Αύγουστο,theodorikakos, 25 000, avgousto