Θα το πληρώσει ακριβά και τοις μετρητοίς ο Μητσοτάκης

Όσο κι αν ο Μητσοτάκης θα βολευόταν να συζητήσουμε γενικώς και αορίστως για την κατάσταση που επικρατεί στους σιδηροδρόμους στην Ελλάδα από το 1882 που ξεκίνησε η γραμμή Πύργου-Κατακόλου έως και σήμερα, η σοκαρισμένη κοινωνία δεν θα του κάνει τη χάρη.

Ο Μητσοτάκης κυβερνά σχεδόν τέσσερα γεμάτα χρόνια και εξυπνάδες του στυλ «διαχρονικά προβλήματα», «παθογένειες του συστήματος», «έτσι τα παραλάβαμε», δεν γίνονται αποδεκτές.

Κυβέρνησε

τέσσερα χρόνια και το σύστημα διακυβέρνησης του άφηνε καθημερινά στο έλεος των συμπτώσεων, της τύχης και του καλού Θεού εκατοντάδες επιβάτες. Το ίδιο συνέβη και την μοιραία νύχτα στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Τυφλά τρένα, τυφλοί μηχανοδηγοί, τυφλοί σταθμάρχες και το κακό έγινε.

Το θράσος του συστήματος Μητσοτάκη ήταν ότι την επόμενη μέρα της τραγωδίας σχεδιαζόταν επικοινωνιακή φιέστα η οποία είχε ήδη εξαγγελθεί με δελτίο τύπου: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί στις 12:00 -της Τετάρτης- το Κέντρο τηλεδιοίκησης-σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου Βορείου Ελλάδος». Τι θα έλεγε εκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Πόσο καλά οργάνωσε το επιτελικό κράτος και η η κυβέρνηση του το κέντρο τηλεδιοίκησης Βορείου Ελλάδας; Πόσο ασφαλές είναι πλέον το σιδηροδρομικό δίκτυο στη Βόρεια Ελλάδα; Πόσο πίσω παρέλαβε η κυβέρνηση του το σιδηροδρομικό δίκτυο Βορείου Ελλάδας και πως κατάφερε να το απογειώσει;

Όταν έγινε το τραγικό συμβάν με τους πενήντα επτά νεκρούς ο Μητσοτάκης έβαλε το θλιμμένο αξύριστο ύφος του, όπως τον συμβούλευσαν οι σύμβουλοι του οι Αμερικανοί και απεφάνθη: Ανθρώπινο λάθος. Πέντε μέρες μετά αφού η εξήγηση ανθρώπινο λάθος εξοργίζει, προσπάθησε πάλι με την υπόδειξη των Αμερικανών συμβούλων του να τα μαζέψει: «Οφείλω μια συγγνώμη, τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν». Δεν μπήκε στον κόπο να μας εξηγήσει από πότε άραγε κυβέρνησαν; Από τον Τρικούπη και μετά;

Ο Μητσοτάκης προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του μέσω του ισχυρισμού ανθρώπινο λάθους και μέσω της συγγνώμης του ίδιου και όλων όσων κυβέρνησαν. Θέλει να φύγει προσωπικά από το κάντρο των ευθυνών. Θέλει να διαχυθεί η ευθύνη σε όλους δηλαδή σε κανέναν.

Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Μπορεί μέχρι τώρα μέσω της πρωτόγνωρης επικοινωνιακής επιβολής και προπαγάνδας να κατάφερνε να μένει σχεδόν αλώβητος, όμως στη τραγωδία των Τεμπών όλα είναι διαφορετικά.

Ο θάνατος τόσων νέων παιδιών που ουσιαστικά σφαγιαστήκαν επειδή κανένα επιτελικό κράτος επί τέσσερα χρόνια δεν έκανε το παραμικρό για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, διαπερνά οριζόντια και κάθετα την κοινωνία. Κάθε οικογένεια έρχεται στη μεριά των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους και ανατριχιάζει στην σκέψη ότι θα μπορούσε και το δικό της παιδί να βρίσκεται μέσα στο τρένο.

Και εξοργίζεται με τις ποταπές δικαιολογίες και τις καθυστερημένες συγγνώμες. Κι όσο αισθάνεται ότι γίνεται επικοινωνιακό παιχνίδι γύρω από το συμβάν, προκειμένου ο Μητσοτάκης και η ΝΔ να παραμείνουν αλώβητοι, εκλογές έρχονται, τόσο εξοργίζεται παραπάνω.

Ο Μητσοτάκης με την επικοινωνιακή υπεροπλία του, την πρωτοφανή υποστήριξη της διαπλοκής, τους εξαγορασμένους «δημοσιογράφους», θεωρούσε ότι ήταν απόλυτος κυρίαρχος του στημένου πολιτικού παιχνιδιού. Δύο τυφλά τρένα, μια σύγκρουση, οι σοκαριστικές εικόνες απώλειας και καταστροφής που ακολούθησαν, έδειξαν την ψευτιά του επιτελικού κράτους. Ένα συνονθύλευμα, άχρηστων νταραβεριτζήδων, μιζαδόρων, σαλταδόρων κομπιναδόρων, βαλκανικού μετακομουνιστικού κιτς.

Αυτό είναι το επιτελικό κράτος που σκοτώνει τα παιδιά μας. Θα το πληρώσει ακριβά και τοις μετρητοίς ο Μητσοτάκης.

Γράφει ο Ορέστης Μεταξάς

The post Θα το πληρώσει ακριβά και τοις μετρητοίς ο Μητσοτάκης appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis