Τέλος τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου από Μητσοτάκη

Τελικώς, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης απέρριψε τις προτάσεις στενών συνεργατών του για νέα αλλαγή του εκλογικού νόμου, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα στον τόπο.

«Έχω δεχθεί τέτοιες εισηγήσεις. Δεν είμαι κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί. Θα πορευθούμε στις εκλογές με τον ψηφισμένο εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να αλλάξω τον εκλογικό νόμο και να αλλάξω τον πήχη

της αυτοδυναμίας για να κερδίσω τις εκλογές”, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Εκτός από μία περίπτωση, όπως είπε χαρακτηρστικά : Αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεχθεί ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι μία “βόμβα” για την πολιτική σταθερότητα και δεχθεί να αλλάξουμε από κοινού τον εκλογικό νόμο, κάτι που ωστόσο, δεν πιστεύω ότι θα πράξει».

Υπενθυμίζεται ότι όλες τις τελευταίες μέρες, κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη ( Γ. Οικονόμου, Γ. Γεραπετρίτης Ντόρα Μπακογιάννη ) τάχθηκαν δημοσίως υπέρ μιας νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου, με την επίκληση της διεθνούς συγκυρίας και της ενεργειακής κρίσης που βρίσκεται σε εξέλιξη. Φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Μητσοτάκης έκρινε ότι θα ήταν κίνηση υψηλού πολιτικού ρίσκου εκ μέρους του, καθώς μέχρι σήμερα έχει επενδύσει επίμονα στο “χαρτί” της θεσμικότητας, ενώ ήδη σύσσωμη η αντιπολίτευση έκανε λόγο για κίνηση πανικού και ηττοπάθειας.

Ο συγκεκριμένος νόμος δίνει αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα αν αυτό πιάσει περίπου το 38%. Με αυτόν νόμο θα γίνουν οι επόμενες εκλογές, σε περίπου εννέα μήνες.

ieidiseis.gr

The post Τέλος τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου από Μητσοτάκη appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τέλος, Μητσοτάκη,telos, mitsotaki