Τελικά υπάρχει το τέλειο έγκλημα; – «Στον 5ο όροφο της Νομικής» του Χανιώτη συγγραφέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη | Video + Photos

Συνεχίζονται οι δράσεις για το 1ο φεστιβάλ βιβλίου στα Χανιά

Το φεστιβάλ φιλοξενεί περισσότερους από 100 ομιλητές – συγγραφείς Έλληνες, Κύπριους, από την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Μεγάλη Βρετανία, την Ουκρανία και το Περού, εκδότες, ακαδημαϊκοί, μεταφραστές και διανοούμενοι και περισσότερες από 60 παρουσιάσεις, συζητήσεις, σεμινάρια, συναυλίες, προβολές ντοκιμαντέρ, μελοποιημένες αφηγήσεις παραμυθιών και θεατρικά αναλόγια βιβλίων σύγχρονης

ελληνικής και ξένης πεζογραφίας, ποίησης, δοκιμίου, παιδικής λογοτεχνίας, από τις εκδόσεις Gutenberg, Άγρα, Άπαρσις, Διόπτρα, Εκκρεμές, Έρεισμα, Ίκαρος, Καστανιώτης, Κέδρος, Κείμενα, Μεταίχμιο, Μετρονόμος, Μίνωας, Πατάκης, Πόλις, Ποταμός, Πυξίδα της Πόλης, Ραδάμανθυς, κ.ά.

Το απόγευμα της Παρασκευής 1 Ιουλίου το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» γέμισε με κόσμο για την παρουσίαση του βιβλίου «Στον 5ο όροφο της Νομικής» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι στα Χανιά για να παρουσιάσω το πρώτο μου βιβλίο στα ελληνικά και να μιλήσουμε για την εγκληματολογία, για το Παρίσι, για την τέχνη και την αστυνομική λογοτεχνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας του βιβλίου, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα τύπου Αγκάθα Κρίστι, που εκδόθηκε στη Γαλλία το 2018 και κέρδισε πολλά βραβεία. Λαμβάνει χώρα στον 5ο όροφο της Νομικής, όπως φανερώνει κι ο τίτλος, που είναι ο τομέας της εγκληματολογίας. Όπως τόνισε ο ίδιος ο συγγραφέας, υπάρχει ένας αστυνομικός απόφοιτος εγκληματολογίας, δύο θύματα και ψάχνουμε να βρούμε αν υπάρχει το τέλειο έγκλημα.

«Από μικρός μου άρεσε η αστυνομική λογοτεχνία, είμαι φανατικός αναγνώστης. Είπα ότι θα γράψω ένα βιβλίο όπως εγώ ο ίδιος, ως φανατικός αναγνώστης και εγκληματολόγος, θα ήθελα να το διαβάσω» είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης. Στη συνέχεια, επισήμανε ότι έχει ήδη έτοιμα δύο αστυνομικά μυθιστορήματα, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το 2023-2024.

«Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είναι ένας υπέροχος άνθρωπος κι ένας απίστευτος συγγραφέας. Ήρθε η στιγμή να τον γνωρίσει το ελληνικό κοινό» είπε ο δημοσιογράφος κι επιχειρηματίας, Σταύρος Ζουλάκης. Συμπλήρωσε ότι, ο συγγραφέας είναι γνωστός στις γαλλόφωνες και γερμανόφωνες χώρες, όπου τα βιβλία του κάνουν θραύση. «Θεωρείται το νέο μεγάλο όνομα στην αστυνομική λογοτεχνία. Είναι από τους Έλληνες που μας κάνουν περήφανους. Διαβάζοντας τα βιβλία του γίνεσαι κι εσύ ήρωας των βιβλίων του!» κατέληξε ο κ. Ζουλάκης.

Δείτε ΕΔΩ το αναλυτικό πρόγραμμα όλου του φεστιβάλ.



zarpanews.gr

The post Τελικά υπάρχει το τέλειο έγκλημα; – «Στον 5ο όροφο της Νομικής» του Χανιώτη συγγραφέα Χρήστου Μαρκογιαννάκη | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα