Τάσος Αλόγλου: Ο Δήμος Χανίων θα είναι πρωτοπόρος στο σύστημα που θα προτείνει για τα πάρκινγκ

Αλλαγές στις επιλογές ελεγχόμενης στάθμευσης με τις κάρτες “ΞΥΣΤΟ” φέρνει ο Δήμος Χανίων, όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Αλόγλου, στο Zarpa Radio 89.6 και την εκπομπή του Δημήτρη Παππά, με το βλέμμα στο μέλλον και ένα πρωτοποριακό, όπως τόνισε, σύστημα.

Όπως ενημέρωσε και στο χθεσινό συμβούλιο, η τεχνολογία των παρκομέτρων είναι ξεπερασμένη και δεν μπορούν να βρεθούν καν ανταλλακτικά, οπότε αναγκαστικά πρέπει ο δήμος να προχωρήσει σε άλλες λύσεις.

Έτσι, μία προσωρινή

λύση αποτελούν οι ξυστές κάρτες, οι οποίες θα δίδονται από την οικονομική υπηρεσία του δήμου ή από επαγγελματίες της περιοχής, περίπτερα και άλλες επιχειρήσεις:

«Θα υπάρχει έκπτωση 20%, δηλαδή οι πολίτες θα αγοράζουν πχ χρόνο στάθμευσης 50€, αλλά θα πληρώνουν 40€. Η κάρτα δεν έχει ημερομηνία λήξης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποτεδήποτε.»

Ακόμα, έδωσε υποσχέσεις για το μέλλον, καθώς ο δήμος ψάχνει τι υπάρχει σε προηγμένες χώρες του εξωτερικού και άλλους δήμους της Ελλάδας, για να ετοιμάσει έναν τρόπο ελεγχόμενης στάθμευσης που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά πολλών διαφορετικών συστημάτων:

«Ετοιμάζεται τόσο το λογισμικό όσο και τα παρκόμετρα που θα προσφέρουν και άλλες υπηρεσίες εκτός από την έκδοση εισιτηρίων. Ο Δήμος Χανίων θα είναι πρωτοπόρος ως προς το σύστημα που θα προτείνει, με τις πρώτες ανακοινώσεις στα τέλη του β’ τριμήνου του 2021.»

Ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι τα Χανιά, ως τουριστικός προορισμός δεν μπορούν να έχουν ανεξέλεγκτη τη στάθμευση μέσα στην πόλη, με τα περιφερειακά πάρκινγκ να έχουν ως στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο:

«Τα πάρκινγκ θα πρέπει να είναι περιφερειακά και έχουμε καταλήξει στις περιοχές σύμφωνα και με όσα προτείνουν οι συγκοινωνιολόγοι. Αυτά θα είναι στις πύλες εισόδου της πόλης από τη Σούδα, το Βαμβακόπουλο, το Ακρωτήρι και τις Μουρνιές.

Αναφορικά με τις μεταφορές πολιτών από τα πάρκινγκ, υπάρχει ήδη επικοινωνία με το αστικό ΚΤΕΛ για την μεταφορά στο κέντρο της πόλης:

«Στόχος τα πρώτα χρόνια το κόστος της διαδικασίας για τους χρήστες να είναι πολύ μικρό, ή ακόμα και στο μηδέν, αρκετά μικρότερο οπωσδήποτε από το παρκάρισμα στο κέντρο της πόλης.

Ο Δήμος Χανίων δεν έχει στόχο το κέρδος αλλά την κοινωνική προσφορά. ‘Ηδη είμαστε σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προμήθειας ηλεκτρικών λεωφορείων με κόστος περίπου στο 1.5 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση που μειώνει το κόστος της επένδυσης. Συνεπώς, γίνεται διαχειρίσιμος με μικρό κόστος ο τρόπος που θα επιλέξουμε για ελεγχόμενη στάθμευση.»

zarpanews.gr

The post Τάσος Αλόγλου: Ο Δήμος Χανίων θα είναι πρωτοπόρος στο σύστημα που θα προτείνει για τα πάρκινγκ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα