Ταϊλάνδη: Σκότωσε τα παιδιά στον ύπνο τους – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία

Τριανταπέντε θύματα, στην πλειοψηφία τους παιδιά, θρηνεί από το πρωί της Πέμπτης η Ταϊλάνδη, όταν ένας πρώην αστυνομικός και ναρκομανής σε ένα δολοφονικό αμόκ εισέβαλε σε παιδικό σταθμό σκοτώνοντας όποιον έβρισκε μπροστά του.

Οι λεπτομέρειες του μακελειού στον παιδικό στην περιοχή Νονγκ Μπούα Λάμπου προκαλούν ανατριχίλα.

Πώς έγινε το μακελειό

Στις 12.30, τοπική ώρα, ο 34χρονος μακελάρης Panya Khamrap εισέβαλε οπλισμένος στον παιδικό σταθμό την ώρα του μεσημεριανού γεύματος. Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου στο Reuters,

πυροβόλησε πρώτα τέσσερα ή πέντε μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και μία δασκάλα που ήταν οκτώ μηνών έγκυος. «Στην αρχή, ο κόσμος νόμιζε ότι πρόκειται για βεγγαλικά», πρόσθεσε η αξιωματούχος.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, εισέβαλε σε μία κλειδωμένη αίθουσα, όπου κοιμόντουσαν δεκάδες παιδιά, σφάζοντάς τα, στον ύπνο τους. Τα άτυχα παιδάκια ήταν μόλις δύο ετών.

«Ήταν μέσα στο σχολείο για ώρα. Με το μαχαίρι που είχε έσφαξε στον ύπνο τους τα παιδιά. Μαχαίρωνε όποιον έβρισκε μπροστά του», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Mass #shooting at a #childcare center in #Thailand‘s northeastern province of Nong Bua Lam Phu. Initial reports indicate 38 people killed, mostly children.
Police have named a suspect, a 34-year Ex police officer.
He’s still on the run.

#Shooting #Shooting at Nong Bua Lamphu pic.twitter.com/RKWdjgu9gp

— Asif (@Asiftintoiya12) October 6, 2022

Το δολοφονικό του αμόκ φαίνεται πως άρχισε όταν διαπίστωσε πως ο γιος του δεν βρισκόταν στο εν λόγω σχολείο.

Στη συνέχεια ο δράστης διέφυγε από τον παιδικό με αυτοκίνητο, χτυπώντας πολλούς πεζούς, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο που επικαλείται δηλώσεις του συνταγματάρχη της αστυνομίας, Τζακαπάτ Βιτζιτραϊτάγια.

Κατευθύνθηκε στο σπίτι του, όπου σκότωσε τη σύζυγό του και το παιδί του πριν αυτοκτονήσει. Προς το παρόν ο τραγικός απολογισμός από την επίθεσή του είναι 35 νεκροί μαζί με τον δράστη, εκ των οποίων τα 23 παιδιά.

Ο δράστης πριν πάει στο σχολείο είχε παρευρεθεί στα δικαστήρια για κατηγορίες σχετικές με ναρκωτικά.

Thailand mass shooting: A former policeman killed 35 people included 22 children in a mass shooting at a children’s day-care center in Thailand.
The gunman later shot & killed himself.

#shooting #childcare #Thailand #shooting #shooting Nong Bua Lamphu pic.twitter.com/OT0yN9AJBw

— Asif Tintoiya (@TintoiyaAsif) October 6, 2022

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται σεντόνια να καλύπτουν τα πτώματα παιδιών που κείτονταν σε λίμνες αίματος.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Πραγιούτ Τσαν-ότσα έκανε λόγο για ένα ‘σοκαριστικό’ περιστατικό, και εξέφρασε τα συλληπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Mass shooter at a childcare centre in Nong Bua Lamphu which led to 32 deaths, many children, shot his wife & child before killing himself. Police sergeant Panya Kamrab fired for drugs involvement.#shooting #childcare #Thailand #กราดยิง #กราดยิงหนองบัวลำภู pic.twitter.com/xODrIqNoBT

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) October 6, 2022

Περιστατικά με πυρά, όπως το σημερινό, είναι σπάνια στην Ταϊλάνδη, παρόλο που το ποσοστό οπλοκατοχής είναι υψηλό συγκριτικά με κάποιες άλλες χώρες της περιοχής, και κυκλοφορούν πολλά παράνομα όπλα.

Το 2020 ένας στρατιώτης, εξοργισμένος με την αποτυχία μιας συμφωνίας για ακίνητα, σκότωσε τουλάχιστον 29 ανθρώπους και τραυμάτισε 57 σε μια επίθεση σε τέσσερις τοποθεσίες.

ieidiseis.gr

The post Ταϊλάνδη: Σκότωσε τα παιδιά στον ύπνο τους – Σοκάρουν τα νέα στοιχεία appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταϊλάνδη, Σκότωσε, – Σοκάρουν,tailandi, skotose, – sokaroun