Ταμπουλέ με αρακά

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

Για το ταμπουλέ

2 κ.σ. ελαιόλαδο200 γρ. πλιγούρι, μέτριοαλάτιπιπέρι400 γρ. νερό300 γρ. αρακά, κατεψυγμένο1 ματσάκι μαϊντανό1 κ.σ. δυόσμο, φρέσκοχυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το χούμους

400 γρ. ρεβίθια, σε κονσέρβα2-3 κ.σ. ταχίνι1 κ.γ. κύμινο1/2 σκ. σκόρδο50 γρ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέριχυμό λεμονιού, από 1/2 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

2 αραβικές πίτες2 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το ταμπουλέ

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε το πλιγούρι,
αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να καβουρδιστεί και να πάρει καστανό χρώμα. Αν στεγνώσει το τηγάνι μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ελαιόλαδο παραπάνω.Προσθέτουμε στο τηγάνι το νερό και μόλις πάρει μια βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και βάζουμε τον αρακά. Καλύπτουμε με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να απορροφηθεί όλο το νερό.Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον δυόσμο και τα βάζουμε στο τηγάνι με το πλιγούρι και τον αρακά. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.

Για το χούμους

Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Κρατάμε στην άκρη το ζουμί από τα ρεβίθια.Προσθέτουμε το ταχίνι, το κύμινο, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σάλτσα. Προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε. Αν είναι πολύ σφιχτό το χούμους τότε μπορούμε να το αραιώσουμε με λίγο νερό από τα ρεβίθια.Μεταφέρουμε το χούμους σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σερβίρισμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.Κόβουμε τις αραβικές πίτες σε τριγωνάκια και τα μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Απλώνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.Μετά τα πρώτα 5 λεπτά ψησίματος μπορούμε να τις αναποδογυρίσουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.Αφαιρούμε τις πίτες από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη.Μεταφέρουμε το ταμπουλέ στο μπολ σερβιρίσματος και σερβίρουμε με το χούμους, ελαιόλαδο και τις πίτες.

akispetretzikis.com

The post Ταμπουλέ με αρακά appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα