Τα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μας κοστίσει φθηνά ένα τριήμερο ταξίδι

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια και οι εκδρομές; Και ποιος δε θέλει να φορτώνει τα απαραίτητα την Παρασκευή το απόγευμα στο αυτοκίνητο και να φεύγει για το σαββατοκύριακο;

Δύο είναι συνήθως τα βασικά προβλήματα: ο χρόνος και το χρήμα. Ή δεν έχεις το ένα ή δεν έχεις το άλλο. Ή δεν έχεις και τα δύο. Αν πάντως εξασφαλίσεις το πρώτο, τότε θα πρέπει να ξέρεις ότι ένα τριήμερο ταξίδι μπορεί συχνά να σου κοστίσει πολύ – πολύ φθηνότερα απ’ όσο υπολογίζεις. Αν κάνεις μια μικρή αποταμίευση μέσα στο μήνα και είσαι λίγο πιο οργανωμένος, μπορεί να καταφέρνεις να ξεφεύγεις πιο συχνά απ’ ό,τι φαντάζεσαι.

Σημασία

έχει το ταξίδι και όχι… το φαγητό

Εννοείται πως αν πάω σε ένα μέρος που φημίζεται για τη γαστρονομία του και τις παραδοσιακές συνταγές του θα… επενδύσω εκεί. Αν όμως πηγαίνω κάπου για να δω αξιοθέατα, να κάνω βόλτες στη φύση και να επιδοθώ σε πεζοπορίες, τότε το φαγητό κάπου έξω έχει δευτερεύουσα σημασία για μένα. Η λύση είναι η εξής: Βρίσκω κατάλυμα με μικρή κουζίνα μέσα. Ξέρεις, από αυτά που μπορείς άνετα να φτιάξεις το πρωινό σου, μια μακαρονάδα ή κάτι άλλο για μεσημεριανό. Άνετα φτιάχνεις εκεί και τους καφέδες σου. Μην το υποτιμάς καθόλου αυτό το τελευταίο. Φεύγουν πολλά χρήματα, χωρίς να το καταλάβεις. Μπορείς δηλαδή να περιορίσεις τα γεύματά σου σε ένα έξω ή και σε κανέναν αν όπως είπα ο σκοπός σου είναι να γνωρίσεις ένα νέο μέρος αλλά τα οικονομικά σου δεν είναι ιδανικά για περισσότερα ανοίγματα.

Η προνοητικότητα κοστίζει φθηνά

Αν ξέρεις σίγουρα ποιες μέρες δουλεύεις το μήνα τότε μην περιμένεις να κλείσεις δωμάτιο για το τριήμερο ή σαββατοκύριακο που θες να πας, τελευταία στιγμή. Όσο πιο νωρίς τόσο καλύτερες τιμές μπορείς να πετύχεις. Το ίδιο ισχύει και αν θες να κάνεις ένα ταξίδι με αεροπλάνο και όχι με το αυτοκίνητο. Τσέκαρε τις προσφορές που βγάζουν οι αεροπορικές εταιρείες. Αν για παράδειγμα θες να πας στην Καβάλα το επόμενο διάστημα γιατί να μην το κάνεις όταν το εισιτήριο μπορεί να σου κοστίζει ακόμη και στη μισή τιμή του ΚΤΕΛ; Θα κερδίσεις χρήμα αλλά και χρόνο αφού δε θα φας μια μέρα μόνο για να πας στον προορισμό σου.

Φτάσε στην πηγή αλλά… πιες νερό πιο δίπλα

Θες να πας τριήμερο κάπου γραφικά και κοσμικά αλλά οι τιμές που βλέπεις σε διαμονή και φαγητό σου φαίνονται απαγορευτικές. Όντως μπορεί το συγκεκριμένο χωριό ή νησί που θες να πας να το αξίζει αλλά εσένα δεν σου περισσεύουν. Μην αποκλείεις εντελώς τον προορισμό σου αλλά βρες εναλλακτικές. Αν ήταν καλοκαίρι θα σου έλεγα κάνε κάμπινγκ και έλυσες το πρόβλημά σου. Το χειμώνα και την άνοιξη τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Ωστόσο, μπορείς να κάνεις το εξής απλό: Να κλείσεις δωμάτιο λίγο πιο δίπλα από τον προορισμό σου αν αυτός είναι ακριβός. Άνοιξε το χάρτη, βρες τριγύρω χωριά σε μια εύλογη ακτίνα και στόχευσε εκεί.

Μην πάρεις μαζί στο ταξίδι παραπάνω χρήματα απ’ όσα χρειάζεσαι

Το πιθανότερο είναι ότι θα τα ξοδέψεις. Δεν είπαμε να πας τσίμα – τσίμα αλλά μην πάρεις μαζί και όλο το κομπόδεμά σου που με κόπο έχεις μαζέψει εδώ και καιρό. Κι αυτό γιατί πιθανόν να το ξοδέψεις σε σουβενίρ που δεν ήθελες ή σε μικροέξοδα που δεν χρειαζόσουν. Πάρε μαζί σου μόλις λίγα παραπάνω απ’ όσα υπολόγισες ότι θα ξοδέψεις πραγματικά.

Βάλ’ τα, λοιπόν, κάτω και την επόμενη φορά κάνε σωστό προϋπολογισμό για να περάσεις καλά και να ξοδέψεις λιγότερα…

exploringgreece.tv

The post Τα βήματα που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να μας κοστίσει φθηνά ένα τριήμερο ταξίδι appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα