Τα προϊόντα μικραίνουν, οι τιμές ανεβαίνουν – Νέα μόδα το… shrinkflation στα σούπερ μάρκετ

Μικραίνουν τα πάντα, με το shrinkflation να μην κάνει διακρίσεις ανάμεσα σε τρόφιμα, καθαριστικά ή χαρτικά, και την ίδια ώρα οι τιμές ανεβαίνουν σε όλα

Στον δρόμο που χάραξαν σοκολάτες και γλυκά, μειώσεις υπάρχουν στα είδη που είναι απαραίτητα για το πρωινό και από εφέτος οι γονείς θα δουν τα κουτιά για το πρωινό των παιδιών αλλά και για τους καφέδες τους να αδειάζουν πιο γρήγορα και τα σνακ για το σχολείο να είναι μικρότερα.

– Δημητριακά, από 790gr στα 720gr

– Στιγμιαίος καφές, από 100gr στα 90gr

– Κρουασάν,

από 110gr στα 98gr

Οι καταναλωτές στα ταμεία των σουπερμάρκετ ξεσπούν αφού κάθε μέρα γίνεται δυσκολότερο να γεμίσουν το τραπέζι.

Οι νοικοκυρές θα δουν το καλάθι τους να ακριβαίνει και για τα αφρόλουτρα και τα σαπούνια, αφού ακόμα αν και οι τιμές σε κάποια προϊόντα φαίνεται να μην έχουν αυξηθεί, οι μειώσεις στην ποσότητα σημαίνουν πιο πολλές επισκέψεις στο σουπερμάρκετ και άρα στο τέλος μεγαλύτερο κόστος.

– Αφρόλουτρο, από 887ml στα 665ml

– Σαπούνι, από 113 στα 106gr

Αυτό σημαίνει πως για τα ίδια προϊόντα αν ένα νοικοκυριό θέλει να πάρει τις ίδιες ποσότητες θα πληρώσει παραπάνω:

– Κρουασάν: 0,15€

– Δημητριακά: 0,50€

– Καφές: 0,60€

– Αφρόλουτρο: 1,30€

– Σαπούνι: 0,07€

Το ποσό σε απόλυτες τιμές σε ευρώ είναι τελικά πολύ μεγαλύτερο αφού καμία οικογένεια δε θα αγοράσει ένα μόνο κρουασάν και ένα αναψυκτικό για τα παιδιά και έτσι το μηνιαίο κόστος μόνο για τα σνακ των παιδιών στο σχολείο θα αυξηθεί πρακτικά κατά τουλάχιστον 10 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί.

The post Τα προϊόντα μικραίνουν, οι τιμές ανεβαίνουν – Νέα μόδα το… shrinkflation στα σούπερ μάρκετ appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα