Τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας στα Χανιά: Ζητούν επιδότηση πετρελαίου για να μην αυξήσουν τα εισιτήρια | Video+Photos

| Video+Photos

Σε μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσει να καλυφθεί το κόστος του πετρελαίου ευελπιστεί η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ.

Όπως επισημάνθηκε από την πλευρά του πρόεδρου των ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνης, Γιάννη Καψανάκη κατά την διάρκεια του 70ου συνέδριου της ΠΟΑΥΣ, που φιλοξενήθηκε στο Avra Imperial Hotel,

υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για αύξηση της τιμής του εισιτηρίου, εφόσον δεν δοθεί κρατική επιδότηση. 

«Η τεράστια αύξηση του πετρελαίου έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα όσον αφορά την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Θεωρούμε ότι κάτι πρέπει να γίνει με αυτό, είτε επιδότηση πετρελαίου είτε να δοθεί μία αύξηση στο εισιτήριο για να μπορέσει να καλυφθεί το κόστος αυτό». τόνισε ο κ. Καψανάκης.

Μάλιστα, όπως είπε, «υποσχέσεις υπάρχουν. Πρέπει όμως να δοθεί λύση, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Το εισιτήριο είναι πάρα πολύ φθηνό αυτή τη στιγμή. Στα τοπικά, οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται στο 1.60, 1.70 και 2 ευρώ, αν αυξηθεί κατά 10 λεπτά δεν αλλάζει κάτι τραγικά στην καθημερινότητα του επιβάτη».Ωστόσο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Υπεραστικών λεωφορείων, Σοφοκλή Φάτσιο δεν προβλέπεται αλλαγή στην τιμή του εισιτηρίου. «Το εισιτήριο είναι σταθερό από το 2010 δεν έχει αυξηθεί, ούτε θα το αυξήσουμε. Τότε το πετρέλαιο είχε 1 ευρώ, ενώ σήμερα έχει 1,90, 2 ευρώ ενώ το εισιτήριο παραμένει το ίδιο».

Παράλληλα ο κ. Φάτσιος, μίλησε για την προσφορά των ΚΤΕΛ στην κοινωνία. «Με την αστυφιλία που μαστίζει σήμερα την χώρα μας, εμείς κρατούμε ζωντανά τα χωριά μας με συνεχείς συγκοινωνία και κοινωνική προσφορά (…) Το πρόβλημά μας αυτή την στιγμή είναι το μεγάλο κόστος του πετρελαίου. Σε αυτό πάνω κινούμαστε δυναμικά αλλά με ήπιους τόνους προς την κυβέρνηση για να μας βοηθήσει» είπε.Στην ανάπλαση της εθνικής οδού αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος. «Αυτό το πολυπόθητο και ταλαιπωρημένο έργο του ΒΟΑΚ είναι σε τροχιά εξέλιξης. Ήταν μία δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, του Υπουργείου Μεταφορών, Σύντομα τα επόμενα χρόνια θα υπάρχει ο ΒΟΑΚ» επεσήμανε.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε  παρουσία όλων των μελών Ομοσπονδίας, εκπροσώπων της ηγεσίας του Υπουργείου Μεταφορών κ Υποδομών, βουλευτές των νομών Χανίων και Ρεθύμνης, καθώς και εκπροσώπου των τοπικών Αρχών και της Αυτοδιοίκησης.

zarpanews.gr

The post Τα ΚΤΕΛ όλης της χώρας στα Χανιά: Ζητούν επιδότηση πετρελαίου για να μην αυξήσουν τα εισιτήρια | Video+Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΚΤΕΛ, Χανιά, Ζητούν, | Video+Photos,ktel, chania, zitoun, | Video+Photos