Τα Κρητικά κάλαντα από… ρομπότ! Δείτε τα να παίζουν τρίγωνο και να στολίζουν το δέντρο | Video

Ποιος φανταζόταν ότι θα ερχόταν η στιγμή που μια … μηχανή θα είχε την ικανότητα να στολίσει δέντρο και να ψάλει τα παραδοσιακά κάλαντα;

Ίσως κανείς από εμάς πέρα από την ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Hyperion Robotics που το έκανε πραγματικότητα !

Στο βίντεο που δημοσιεύει η ομάδα τα ρομπότ στολίζουν με άνεση το χριστουγεννιάτικο δέντρο ενώ στη συνέχεια πιάνουν το τριγωνάκι και ψάλουν τα παραδοσιακά … κρητικά κάλαντα !

Η Hyperion Robotics είναι η ομάδα ρομποτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Ιδρύθηκε το 2014, με πρωταρχικούς

στόχους την έρευνα και την συμμετοχή της σε παγκόσμιους διαγωνισμούς του αντικειμένου. Το 2015 η ομάδα συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO QATAR) στην Ντόχα του Κατάρ, κατακτώντας την πρώτη θέση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, και την 19η παγκοσμίως. Το 2016 η Hyperion Robotics γίνεται η μοναδική πανεπιστημιακή ομάδα ρομποτικής που βραβευεται από Πρωθυπουργό.

Στην συνέχεια, συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO INDIA) στο Νέο Δελχί της Ινδίας, με αποτέλεσμα την πρώτη θέση πανελλαδικά και την 28η παγκοσμίως. Με την συμμετοχή της πάλι στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής το 2017, απέσπασε πανελλήνια την 3η θέση. Όσον αφορά το μέλλον της ομάδας, το 2018 σχεδιάζονται δύο σημαντικά project (PROJECT CRONUS, PROJECT ICARUS) για τον τομέα της ρομποτικής, καθώς και νέες συμμετοχές σε παγκόσμιους διαγωνισμούς.

Πηγή: cretalive.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα