Τα golden boys της ΔΕΗ θα σου κόψουν το ρεύμα

Από σήμερα, λοιπόν, τελειώνει η πασχαλινή περίοδος χάριτος και αρχίζουν οι διακοπές ρεύματος για απλήρωτους λογαριασμούς. Το ανακοίνωσε ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ και φυσικά δεν διαψεύστηκε, με τη σημείωση ότι δίνονται 500 τέτοιες εντολές την ημέρα.

Στο μεταξύ η πρωθυπουργική δέσμευση για φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παροχής ενέργειας ξεχάστηκε, ενώ η αύξηση αποδοχών

και τα εξωφρενικά bonus στελεχών της ΔΕΗ νομοθετήθηκαν έγκαιρα και δεν επηρεάζονται από τη συγκυρία.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις βρίσκονται σε δεινή θέση λόγω των αδιανόητων ποσών που καλούνται να πληρώσουν για το δημόσιο αγαθό του ρεύματος και τώρα θα αντιληφθούν ότι θα τιμωρηθούν για τον πόλεμο στην Ουκρανία με… κυρώσεις σαν αυτές που επιβάλλει η ΕΕ στον Πούτιν και ο Πούτιν στην ΕΕ.

Τις τελευταίες μέρες έγινε πολύς λόγος για μια υπερπολυτελή βίλα του προέδρου της ΔΕΗ στη Τζιά. Η κυβέρνηση, όπως ήταν αναμενόμενο, τον καλύπτει πλήρως θυμίζοντας πόσο γερές αμοιβές είχε στον ιδιωτικό τομέα πριν αναλάβει τη θέση που του ανέθεσαν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ναι, είναι νόμιμο ένα ευκατάστατο στέλεχος επιχειρήσεων να φτιάχνει ένα τεράστιο εξοχικό σε ένα ακριβό σημείο των Κυκλάδων. Αν δεν υπάρχει διακίνηση μαύρου χρήματος, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.

Τίθεται όμως ζήτημα ηθικής τάξης όταν οι “πάνω” δυσκολεύουν τη ζωή των “κάτω” με τόσο ανάλγητο τρόπο.

Όχι, δεν είναι αποδεκτό ένας πρόεδρος δημόσιας επιχείρησης με μισθό 350.000 ευρώ το χρόνο να βυθίζει στο σκοτάδι σπίτια στα οποία ζουν αδύναμοι οικονομικά άνθρωποι οι οποίοι τα έβγαζαν δύσκολα πέρα και τώρα βρίσκονται σε απόλυτο αδιέξοδο λόγω της διεθνούς συγκυρίας.

Είναι ντροπή και είναι απανθρωπιά. Ή για να το πούμε με καραμανλικούς όρους, το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό.

tvxs.gr

The post Τα golden boys της ΔΕΗ θα σου κόψουν το ρεύμα appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΔΕΗ,dei