ΣΥΡΙΖΑ: «Ένας κοινός μπαταχτσής είναι ο Πάτσης»

Η υπόθεση του Ανδρέα Πάτση, ο οποίος εξαγόρασε «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ με δάνειο 4,3 εκατ. ευρώ, συνεχίζει να ανεβάζει το πολιτικό θέρμομετρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., την Κυριακή (30/10), χαρακτήρισε «κοινό μπαταχτσή» τον ανεξάρτητο βουλευτή, που διεγράφη από την Κ.Ο. της Ν.Δ. υπό το βάρος των αποκαλύψεων, αφού έγινε γνωστό ότι εντάχθηκε σε ρύθμιση των προσωπικών οφειλών του.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρει

σε σχετική ανακοίνωσή του για τις νέες αποκαλύψεις: «Οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα. Εκτός από “γαλάζια ακρίδα” των απευθείας αναθέσεων 1 εκατ. ευρώ από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ. Εκτός από κοράκι του τραπεζικού συστήματος που αγόρασε κόκκινα δάνεια 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. για να πλουτίζει πάνω στο οικονομικό δράμα χιλιάδων ανθρώπων. Ο κ. Πάτσης είναι κι ένας κοινός μπαταχτσής».

Ακόμα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα “Documento”, ο κ. Πάτσης έχει αιτηθεί και έχει υπαχθεί σε ρύθμιση αναδιάρθρωσης οφειλών για σχεδόν 700 χιλ. ευρώ σε ΕΦΚΑ και δικαστικούς επιμελητές. Ο άνθρωπος δηλαδή που χρηματοδοτήθηκε με 4,3 εκατ. ευρώ για να θησαυρίζει από κόκκινα δάνεια 62 εκατ. που αγόρασε κοψοχρονιά, που δημιουργούσε την μια οφσορ μετά την άλλη για χρόνια, δεν είχε δήθεν για να πληρώσει τον ΕΦΚΑ. Αυτός, όμως, μπορεί να είναι κι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο τον επέλεξε ο κ. Μητσοτάκης ως υποψήφιο βουλευτή το 2019. Σε κόμμα που χρωστάει 392 εκ. ευρώ και ουδέποτε πρόκειται να αποπληρώσει, όπως η ΝΔ, οι Πάτσηδες είναι ο κανόνας».

Οι αποκαλύψεις για τον κ. Πάτση συνεχίζονται για ακόμη μία ημέρα
[Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για τον μπαταχτσή κ. Πάτση – https://t.co/uZ8zendXVC] pic.twitter.com/RjK1enH1np

— ΣΥΡΙΖΑ (@syriza_gr) October 30, 2022

Τι υποστηρίζει η Ν.Δ.
Η Ν.Δ., από την πλευρά της, προτίμησε να επιτεθεί λεκτικά τόσο στην εφημερίδα όσο και προσωπικά στον εκδότη της, που έκανε τις νέες αποκαλύψεις για τον – μέχρι πρότινος – βουλευτή της.

Ως εκ τούτου, η κυβερνητική παράταξη υποστηρίζει σε σχετική ανακοίνωση: «Η εφημερίδα του κ. Βαξεβάνη, από Κυριακή σε Κυριακή, κατρακυλά όλο και περισσότερο στον κατήφορο της ψευδολογίας και της καταρράκωσης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Επιδίδεται σε μια απροκάλυπτα ασύδοτη κατασκευή ψευδών ειδήσεων, με εμμονικό και ψυχαναγκαστικό μένος εναντίον του πρωθυπουργού. Σήμερα, σειρά έχει ο κατά φαντασίαν λογογράφος του πρωθυπουργού. Πρωτοσέλιδο και παρουσίαση teaser ως δεδομένο, ενώ στο ίδιο το άρθρο αναφέρεται ρητά ότι δεν γνωρίζουν αν είναι πράγματι λογογράφος».

ieidisiesi.gr

The post ΣΥΡΙΖΑ: «Ένας κοινός μπαταχτσής είναι ο Πάτσης» appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα