Συνελήφθη ο δράστης του μακελειού της Βαρκελώνης

Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βαρκελώνη, Younes Abouyaaqoub στην περιοχή Sant Sadurni d’Anoia, σύμφωνα με την καταλανική εφημερίδα La Vanguardia.

Ο 23χρονος Μαροκινός ήταν, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, ο οδηγός του λευκού βαν που σκότωσε 15 ανθρώπους στον πεζόδρομο της Las Ramblas κατά την τρομοκρατική επίθεση της περασμένης Πέμπτης.Ο οδηγός του βαν μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν άνδρα και διέφυγε με το αυτοκίνητό του.

Νωρίτερα,

η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο οδηγός του βαν, μετά από την επίθεση, μαχαίρωσε μέχρι θανάτου έναν άνδρα και πήρε το αυτοκίνητό του για να διαφύγει.

Το θύμα μαχαιρώθηκε στο αυτοκίνητό του, ενώ προσπαθούσε να σταθμεύσει. Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως ο Abouyaaqoub πήρε το αυτοκίνητο, έπεσε πάνω σε αστυνομικούς σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας στην πόλη και στη συνέχεια εγκατέλειψε το όχημα με τον νεκρό στο εσωτερικό του.

Μαζί με τον 34χρονο άνδρα, ο αριθμός από τις δύο επιθέσεις στη Βαρκελώνη και την Καμπρίλς, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανήλθε στους 15.

Keywords
Τυχαία Θέματα