Συνεδρίαζαν μέχρι τα ξημερώματα στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων | Τι συνέβη

Στις 2 τα ξημερώματα και έχοντας φτάσει μόλις στο τέταρτο θέμα από τα 41 της ημερήσιας διάταξης, διακόπηκε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων που χαρακτηρίστηκε για ακόμα μία φορά από έντονες αντιπαραθέσεις αλλά και την αδυναμία της δημοτικής Αρχής να «περάσει» θέματα.

Ο λόγος για το τέλος πολιτικών γάμων, θέμα το οποίο μπήκε προς συζήτηση για δεύτερη φορά μετά από αντιδράσεις και δεν υπερψηφίστηκε ενώ απαιτούσε απλή πλειοψηφία και παρότι στηρίχτηκε από μέρος της αντιπολίτευσης. Η εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ευτύχη Κονταξάκη, πρότεινε επιβολή τέλους 100 ευρώ για

γάμους εντός Δημαρχείου (Κυδωνίας) ή αύλειου χώρου, οι οποίοι θα τελούνται Δευτέρα απόγευμα ή Σαββατοκύριακο και τέλους 200 ευρώ για γάμους σε σημεία εκτός Δημαρχείου, Σάββατο και Κυριακή, 6-8 το απόγευμα. Ωστόσο τα ακριβή σημεία παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς ο Δήμαρχος προτίθεται να αποσύρει την προηγούμενη απόφασή του για το θέμα, μετά από αντιδράσεις. Το θέμα συζητήθηκε αργά το βράδυ και ήταν το τρίτο στην ημερήσια διάταξη.

Είχε προηγηθεί συζήτηση για τις οφειλές επιχειρηματιών του λιμανιού προς το λιμενικό ταμείο καθώς σύμφωνα με έλεγχο των ορκωτών λογιστών, οι οποίες στα τέλη του 2014 ξεπερνούσαν τα 500.000 ευρώ! Πρόκειται για ανείσπρακτα πρόστιμα και τέλη χρήσης για τους κοινόχρηστους χώρους, τα οποία στην μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είχαν καν βεβαιωθεί και βρέθηκαν… στα συρτάρια του δημοτικού λιμενικού ταμείου!

Τέλος, μετά τα μεσάνυχτα ξεκίνησε η συζήτηση για τον «Κλεισθένη» με το σώμα να καλείται να τοποθετηθεί για τον νέο νόμο της αυτοδιοίκησης. Οι παρατάξεις Παπαδογιάννη, Σαρρή, Ρίζου και Παπαντωνάκη, διαμαρτυρήθηκαν έντονα, τονίζοντας πως έπρεπε να έχει προηγηθεί ενημέρωση και πως δεν είναι δυνατόν να γίνουν τοποθετήσεις χωρίς συζήτηση. Επισημάνθηκε ακόμη, πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα έπρεπε να γίνει ξεχωριστή συνεδρίαση. Τελικά, ο Δήμαρχος δέχτηκε να γίνουν ορισμένες αλλαγές στο αρχικό ψήφισμα της ΚΕΔΕ που είχε φέρει προς έγκριση και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία με 16 υπέρ.

Θυμίζουμε πως η συνεδρίαση είχε ξεκινήσει στις 8 το απόγευμα ενώ είχε προηγηθεί από τις 6:30, ειδική συνεδρίαση για την έγκριση του οικονομικού απολογισμού – ισολογισμού του 2016.

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα