Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων ζητούν κάτοικοι του Κουμπέ – Δεν θέλουν “πράσινο σημείο” με σκουπίδια στη γειτονιά τους

Συνέλευση πραγματοποίησαν τη Δευτέρα κάτοικοι του Κουμπέ Χανίων, οι οποίοι αντιδρούν στη δημιουργία “πράσινου σημείου” προσωρινής αποθήκευσης σκουπιδιών σε οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή. Οι κάτοικοι σε ανακοίνωσή τους ζητούν συνάντηση με τον δήμαρχο Χανίων για το θέμα, ενώ παραθέτουν και ψήφισμα, το οποίο υιοθέτησαν στη συνέλευσή τους:

“Κατά τη χθεσινή μας συγκέντρωση , μετά από πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής, συζητήσαμε για τις εξελίξεις και τις εκκρεμότητες

που υπάρχουν στο θέμα της προσπάθειας της Υπηρεσίας Πρασίνου για τη δημιουργία ΄΄πράσινου σημείου ‘’ στο ΟΤ 71 -που είναι καθορισμένο ως Πολιτιστικό Κέντρο , και αποφασίσαμε τα παρακάτω:

1-Θεωρούμε θετική εξέλιξη , όμως ΜΟΝΟ ως διευκρίνηση σε υπηρεσιακό πλαίσιο μεταξύ Υπηρεσιών του Δήμου Χανίων-Πρασίνου και Δόμησης – , την απάντηση που απέστειλε η Υπηρεσία Δόμησης , με την οποία απορρίπτει την δημιουργία του “”πράσινου σημείου” – μονάδα ανακύκλωσης , με την οδηγία να αναζητηθεί άλλος χώρος και το ΟΤ 71 να παραμείνει ως έχει δηλ Πολιτιστικό Κέντρο.

2 -Ζητούμε να προχωρήσει η Υπηρεσία Πρασίνου σε καθαρισμό και περίφραξη του συγκεκριμένου ΟΤ71 για να πάψει να αποτελεί εστία μόλυνσης και να απαξιώνεται.

3-Ζητούμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Χανίων για να δοθεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ λύση στο θέμα αυτό και αντίστοιχη έγγραφη δέσμευση για την άμεση προώθηση της κατασκευής του Πολιτιστικού Κέντρου , που τόσο πολύ έχει ανάγκη η περιοχή μας.

4-Εγκρίθηκε σχετικό ψήφισμα το οποίο υπογράφηκε από τους παρόντες και θα αποσταλεί στα ΜΜΕ προς δημοσιοποίηση των θέσεων μας .

ΧΑΝΙΑ 27/9/2022
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Αλογδιανάκης Γιώργος
Λαμπρινάκης Φώτης
Λιλικάκης Νεκτάριος
Σαββίδης Γιώργος
Σταματάκη Αντωνία
Τσαουσάκος Γιώργος
Τσουκάτος Γιάννης”

Το ψήφισμα:

Σήμερα, Δευτέρα 26 Σεπτέμβρη 2022, συγκεντρωθήκαμε, για δεύτερη φορά, στη νέα πλατεία της οδού Μαρκάκη, απέναντι από το Λύκειο Βενιζέλου, οι κάτοικοι της γύρω περιοχής, με θέμα τις εξελίξεις γύρω από τη πιθανή τροποποίηση του σχεδίου πόλης στην περιοχής μας.

Συγκεκριμένα η Διεύθυνση Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας ζήτησε από την Υπηρεσία Δόμησης να διερευνήσει τη δυνατότητα τροποποίησης του σχεδίου πόλης και στο χώρο του ΟΤ 71 που ανήκει στο Δήμο Χανίων και στο εγκεκριμένο σχέδιο πόλης καθορίζεται ως χώρος «Πολιτιστικού Κέντρου» αν μπορεί να δημιουργηθεί «πράσινο σημείο ή χώρος προσωρινής αποθήκευσης αστικών μη επικινδύνων αποβλήτων».

Η Δ/νση της Υπηρεσίας Δόμησης έδωσε την αναμενόμενη από εμάς απάντηση (ΑΠ 43344/21-9-22) ότι η κατάργηση του χώρου πολιτιστικού κέντρου θα δημιουργήσει έλλειμμα στην απαίτηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου για αυτή τη χρήση και ότι σε καμία περίπτωση δεν εναρμονίζεται με την υπόλοιπη οργάνωση των χρήσεων γύρω από το ΟΤ 71, που όλοι βέβαια γνωρίζουμε ότι είναι κατοικίες.

Μετά τα παραπάνω ζητάμε από τη δημοτική αρχή να πάρει σαφή πολιτική θέση και να δεσμευτεί στους κατοίκους ότι δεν θα γίνει στο ΟΤ 71 καμία τροποποίηση του σχεδίου και ότι δεσμεύεται να εφαρμόσει αυτό που προβλέπεται, δηλ. να γίνει πολιτιστικό κέντρο.
Επίσης και μέχρι την εφαρμογή του σχεδίου πόλης, ζητάμε από τη δημοτική αρχή να περιφράξει και να καθαρίζει την δημοτική περιουσία.

Καλούμε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέση και να στηρίξουν το δίκαιο και λογικό αίτημά μας να μη γίνει καμία τροποποίηση του σχεδίου πόλης και καμία ενέργεια υποβάθμισης της γειτονιάς μας.

Επίσης ζητάμε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο Χανίων και την έγγραφη δέσμευσή του για τα όσα παραπάνω αναφέρουμε.

zarpanews.gr

The post Συνάντηση με τον Δήμαρχο Χανίων ζητούν κάτοικοι του Κουμπέ – Δεν θέλουν “πράσινο σημείο” με σκουπίδια στη γειτονιά τους appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση, Δήμαρχο Χανίων, Κουμπέ –, “πράσινο ”,synantisi, dimarcho chanion, koube –, “prasino ”