Συνάντηση Κυριάκου – Ντόρας εν μέσω πολέμου Σαμαρά-Καραμανλή

Θέμα παραίτησης του Άδωνι Γεωργιάδη από αντιπροέδρου της ΝΔ με αφορμή τη Novartis έθεσε ο καραμανλικός βουλευτής Γιώργος Βλάχος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος

Ανταπέδωσαν τα πυρά στον Άδωνι Γεωργιάδη οι καραμανλικοί μετά τη χτεσινή παρουσία

του αντιπροέδρου της ΝΔ στην εξεταστική επιτροπή της βουλής όπου και αναφέρθηκε στον Κώστα Καραμανλή και το πρωθυπουργικό γραφείο του 2004 συνδέοντάς το με «ρουσφέτι» σε σημερινό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ του News247 που έκανε λόγο για «πόλεμο» μεταξύ των δύο πρώην πρωθυπουργών ήδη από την πρώτη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που φωτογράφισε τον Κώστα Καραμανλή όταν στράφηκε κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ο Γιώργος Βλάχος έθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ θέμα παραίτησης του Άδωνι Γεωργιάδη σημειώνοντας ότι «στην περίπτωση του Βατοπεδίου όσων τα ονόματα εμπλέκονταν έμειναν εκτός καθηκόντων, χωρίς να παραιτηθούν από τη ΝΔ ή να φύγουν από βουλευτές», και πέταξε το μπαλάκι στον Κυριάκο Μητσοτάκη τονίζοντας ότι «είναι ένα θέμα που φαντάζομαι θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος, γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή του προέδρου.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμένα». Μάλιστα ο κ. Βλάχος διαφοροποιήθηκε από την επίσημη ρητορική της ΝΔ και τη στοχοποίηση των προστατευόμενων μαρτύρων λέγοντας ότι «λάθος να αποκαλούμε τους μάρτυρες κουκουλοφόρους».

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ευάγγελος Αντώναρος πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Καραμανλή χαρακτηρίζοντας μάλιστα «τσίρκολο» τον αντιπρόεδρο του κόμματος και επισήμανε ότι «όσα λέει και όσα κάνει ρίχνουν αναπόφευκτα τη σκιά τους στο θεσμό που εκπροσωπεί» ζητώντας «κάποιος πρέπει να του τραβήξει το αυτί. Τουλάχιστον. Χωρίς χάσιμο χρόνου».

Εν μέσω αυτού του γαλάζιου εμφύλιου και με το σκάνδαλο Novartis να παίρνει το δρόμο της προανακριτικής επιτροπής στη βουλή με τη σύμφωνη γνώμη και της ΝΔ παρά το γεγονός ότι επιμένει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλάει για σκευωρία, νωρίτερα το απόγευμα Κυριάκος Μητσοτάκης και Ντόρα Μπακογιάννη είχαν τετ α τετ στο γραφείο τους αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση κράτησε περισσότερο από μία ώρα, ωστόσο αν και οι δύο πλευρές προσπαθούν να υποβαθμίσουν το ραντεβού κάνοντας λόγο για «συνηθισμένη συνάντηση», είναι βέβαιο ότι συζήτησαν όλες τις τελευταίες εξελίξεις με επίκεντρο τη Novartis.

news247.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα