Συμβάσεις 8.2 εκατομμυρίων υπέγραψε ο Αρναουτάκης στα Χανιά – Τι είπε για τον κίνδυνο “εκτροχιασμού” λόγω ανατιμήσεων | Video

| Video

Συμβάσεις με αναδόχους για την αποκατάσταση ζημιών σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ΠΕ Χανίων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης το πρωί της Παρασκευής στα Χανιά. Το συνολικό κόστος των έργων ανέρχεται στα 8.2 εκατομμύρια ευρώ.

“Αυτά τα έργα πρέπει να ξεκινήσουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα”, δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης, ο οποίος ρωτήθηκε και για το αν οι ανατιμήσεις

στα δομικά υλικά θα προκαλέσουν πρόβλημα σε ήδη υλοποιούμενα έργα: “Απ’ ό,τι έχουμε δει σε όλη την Κρήτη, τα έργα προχωρούν. Αν δεν υπάρξει άλλη αύξηση τιμών, θεωρώ ότι τα έργα θα προχωρήσουν. Δόθηκαν αναθεωρήσεις τιμών που καλύπτει εν μέρει το κόστος των υλικών. Αν όμως αυξηθούν κι άλλο, μπορεί σε συνεννόηση με το υπουργείο να δοθεί κι άλλη αναθεώρηση. Προχθές, σε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, έθεσα το θέμα στον ίδιο ότι το επιπλέον κόστος πρέπει να καλυφθεί από το υπουργείο, όχι από την Περιφέρεια”, τόνισε ο κ. Αρναουτάκης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής δήλωσε ότι ορισμένα από τα έργα που υπεγράφησαν μπορεί να ξεκινήσουν και εντός του καλοκαιριού, καθώς δεν βρίσκονται σε τουριστικές περιοχές, ενώ σε ερώτηση για το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της παράκαμψης Τοπολίων, δήλωσε ότι εντός του 2022 θα παραδοθούν 5 χιλιόμετρα, ενώ τα υπόλοιπα θα  είναι έτοιμα εντός του 2023.

Οι συμβάσεις αφορούσαν:

Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στα οδικά τμήματα Μεγάλα Χωράφια – Νέο Χωριό – Φρες – Βρύσες, Καλύβες – Βάμος – Γεωργιούπολη – Κουρνάς – Ασή Γωνιά και συνδεόμενοι δρόμοι, προϋπολογισμού 2.000.000 €.

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον δρόμο Μάλεμε – Ντερέ – Νέα Ρούματα και συνδεόμενοι δρόμοι, προϋπολογισμού 1.800.000 €.

Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάστασης οδοστρωμάτων και τεχνικών στο οδικό τμήμα Παλαιόχωρα – Κοντοκυνήγι – Αρχοντικό – Ψαριανά – Δρυς, προϋπολογισμού 2.000.000 €.

Εργασίες αντιμετώπισης κατολισθήσεων και αποκατάστασης οδοστρωμάτων και τεχνικών στην επαρχιακή οδό 1 και τους συνδεόμενους δρόμους, προϋπολογισμού 2.400.000 €.

Για την υπογραφή σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης της ΔΕΔΙΣΑ δείτε ΕΔΩ.

Δείτε δηλώσεις και φωτογραφίες:

zarpanews.gr

The post Συμβάσεις 8.2 εκατομμυρίων υπέγραψε ο Αρναουτάκης στα Χανιά – Τι είπε για τον κίνδυνο “εκτροχιασμού” λόγω ανατιμήσεων | Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα