Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι καταγγελίες για το Νοσοκομείο Χανίων – Πήρε θέση ο Δήμαρχος

Δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων, οι φρικαλεότητες που καταγγέλλουν τις τελευταίες μέρες συγγενείς ασθενών στο zarpanews.gr σε σχέση με τις συνθήκες νοσηλείες στο Νοσοκομείο Χανίων (ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Η συζήτηση ξεκίνησε μετά από σχετική τοποθέτηση του Γιάννη Σαρρή, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών». 

«Βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες φοβερές από συγγενείς ασθενών, για εγκατάλειψη, για υποσιτισμό, για ακαθαρσίες… περιγράφονται

συνθήκες αντίστοιχες με αυτές που βλέπαμε στο ίδρυμα  – γηροκομείο στα Χανιά» είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πως οι συνθήκες που οδηγούν στο καταγγελλόμενο αποτέλεσμα είναι γνωστές τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας.

«Δεν φτάνει μόνο να ρετουσάρουμε και να προσπαθούμε να καθησυχάσουμε τον κόσμο.

Τώρα που οι συγγενείς που αρχίζουν να καταγγέλλουν, θα λέμε, δεν τα ξέραμε, τώρα το ανακαλύψαμε;» σχολίασε και έκανε λόγο για μια «απαράδεκτη και εγκληματική κατάσταση».

«Έπρεπε να  πάρουμε πολιτική θέση σαν δημοτικό συμβούλιο» είπε κλείνοντας ο κ. Σαρρής.

Συνεχίζοντας ο επικεφαλής της «Ανταρσία στα Χανιά» Σεραφείμ Ρίζος, ανέφερε πως «οι μαρτυρείς ειναι συγκλονιστικές: Ο κ. Μπέας και οι κυβερνητικοί βουλευτές έχουν διαλύσει το νοσοκομείο και αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα στο νοσοκομείο είναι έγκλημα».

Παράλληλα κατηγόρησε για  «δια της ανοχής συνενοχή» τους δημοτικούς συμβούλους που προέρχονται από τον χώρο της κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Ρίζος ζήτησε από τον Δήμαρχο να πάρει θέση για την κατάσταση.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων απάντησε παίρνοντας θέση για το θέμα και ζητώντας άμεση στήριξη του νοσοκομείου με επαρκές και μόνιμο προσωπικό ενώ στάθηκε στον τεράστιο αγώνα των εργαζομένων, υγειονομικών και λοιπού προσωπικού να κρατήσουν όρθιο το ίδρυμα.

«Από την αρχή της πανδημίας έχει υπάρξει επικοινωνία αρκετές φορές και με το συμβούλιο εργαζομένων και με την διοίκηση. Είναι ένα θέμα που παρακολουθούμε σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας και μάλιστα έχουμε κάνει συναντήσεις και εδώ με την διοίκηση. Άυτό που ζητούσαμε πάντα ήταν ενίσχυση των δομών, προσλήψεις και αναγνώριση του τεράστιου έργου που προσφέρουν οι υγειονομικοί μας.

Ελπίζω το μάθημα της πανδημίας, το μάθημα που λέει ότι οι δημόσιες δομές κράτησαν όρθιο το σύστημα να μετουσιωθεί σε στήριξή τους και γενναία ενίσχυση με προσωπικό».

zarpanews.gr

The post Στο Δημοτικό Συμβούλιο οι καταγγελίες για το Νοσοκομείο ΧανίωνΠήρε θέση ο Δήμαρχος appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοτικό Συμβούλιο, Νοσοκομείο Χανίων, Πήρε, Δήμαρχος,dimotiko symvoulio, nosokomeio chanion, pire, dimarchos