Στην παιδική εξοχή Καλαθά θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες που εξέπεμψαν SOS | Photos

Στην παιδική εξοχή Καλαθά, θα φιλοξενηθούν προσωρινά οι 62 Ιρακινοί πρόσφυγες που εξέπεμψαν SOS χθες το βράδυ ενώ ήταν ανοιχτά της Παλαιόχωρας, με ιστιοφόρο.Ειδικότερα, το ιστιοφόρο ερχόταν από Τουρκία και προορισμό είχε την Ιταλία. Το σκάφος εντοπίστηκε νότια της Γαύδου, όταν κάποιος τους είδε και κάλεσε τον διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης, οπότε στο σημείο έφθασε το Λιμενικό, με δύο πλωτά σκάφη, και οδήγησε τους μετανάστες στη στεριά.Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οι τρεις Ουκρανοί διακινητές, ενώ ανάμεσα στους πρόσφυγες είναι

14 παιδιά ηλικία περίπου από 5-14 ετών, 9 γυναίκες και οι υπόλοιποι είναι άνδρες. Οι πρόσφυγες θα παραμείνουν στο χώρο της κατασκήνωσης μέχρι να παραδοθούν στην Ελληνική Αστυνομία και να ολοκληρωθεί η δικογραφία.

Ο Δήμος έχει φέρει στρώματα, κρεβάτια, υπάρχουν τουαλέτες, μπάνια, είναι σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ, ώστε αν χρειαστεί να μεταφερθεί κάποιος, άμεσα στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ σημαντική είναι και η συνδρομή υπαλλήλων από το «Χαμόγελο του Παιδιού».Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, τόνισε ότι πληροφορήθηκε χθες το βράδυ για την έλευση των προσφύγων, οι οποίοι εξέπεμψαν σήμα κινδύνου, καθώς δεν είχαν καύσιμα. «Αμέσως ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την φιλοξενία τους, καθώς. Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κάθε φορά είναι τεράστιες καθώς δεν υπάρχουν υποδομές. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε να τους φιλοξενήσουμε, στην παιδική εξοχή Καλαθά, ώστε να μην στερήσουμε από τα δικά μας παιδιά τις αθλητικές εγκαταστάσεις».

zarpanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα