Στην Κρήτη τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ετήσια συνάντηση | Photos + Video

| Photos + Video

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης» έφτασαν αργά το απόγευμα τηςΤρίτης, 27 Σεπτεμβρίου 180 περίπου ευρωβουλευτές οι οποίοι θα συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.), που πραγματοποιείται στη Χερσόνησο.

Η υποδοχή έγινε από τον Αντιπρόεδρο του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας,υπό τους ήχους κρητικής μουσικής και τη συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων.

Ο κ. Μεϊμαρακης είπε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο γεγονός γιατί θα συζητηθούν

τα προβλήματα της Ευρώπης, με επίκεντρο της ενέργεια και την οικονομία, ενώ πρόσθεσε ότι από τις εργασίες της ετήσιας συνάντησης θα διαμορφωθεί το πλαίσιο των προτάσεων προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Φτάνοντας στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ταγιπ Ερντογάν, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα είναι ένα ισχυρό μέλος της Ε.Ε».

Η έναρξη των EPP Group Study Days θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 με την εναρκτήρια ομιλία του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Manfred Weber .

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, και τον αντιπρόεδρο του EΛΚ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ενώ το «παρών» θα δώσει και ο γενικός γραμματέας του ΕΛΚ Αθανάσιος Μπακόλας.

Στις εργασίες της ετήσιας συνάντησης της Κ.Ο. του ΕΛΚ θα συμμετάσχουν με ομιλίες τους ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο τ. επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

Ομιλίες θα πραγματοποιήσουν ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Χατζηβασιλείου.

Στις εργασίες των «Study Days» θα συμμετάσχουν οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Θοδωρής Ζαγοράκης.

Προσκεκλημένοι στην εναρκτήρια εκδήλωση είναι και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας των νομών Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της συνόδου, που θα φιλοξενηθεί σε γνωστό, μεγάλο ξενοδοχείο στην περιοχή της Χερσονήσου, θα βρεθεί η γενικότερη πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, κατά την οποία κυριαρχούν το ενεργειακό, ο πόλεμος στην Ουκρανία, αλλά και οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Μεταναστευτικό.

neakriti.gr

The post Στην Κρήτη τα μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την ετήσια συνάντηση | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κρήτη, Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, | Photos + Video,kriti, evropaikou laikou kommatos, | Photos + Video