Στην κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου συμμετέχει ο Σύνδεσμος Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Χανίων

Ο Σύνδεσμος Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων
και Μηχανημάτων Ν. Χανίων συμμετέχει στην κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς – Πανεθνική Ημέρα Δράσης και Κινητοποίησης.

Κρίνεται επιτακτική ανάγκη και  καλούμε όλους τους συναδέλφους Μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους, Επισκευαστές Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Ν. Χανίων να συμμετέχουν μετά το κάλεσμα της ΓΣΕΒΕΕ στην κινητοποίηση στις 9 Νοεμβρίου 2022 στην Δημοτική Αγορά και ώρα 10.30 π.μ. για τα προβλήματα που βιώνουμε 

από τη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας που σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας  επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά αλλά και στην κοινωνία μας γενικότερα.

Όλοι μαζί  για να αντισταθούμε σε κάθε μέτρο που αποδυναμώνει την ύπαρξη και λειτουργία μας, αιτούμαστε:

⦁ Αναθεώρηση του Πτωχευτικού Κώδικα
⦁ Επιτάχυνση των διαδικασιών του εξωδικαστικού μηχανισμού για τις ρυθμίσεις των 240 δόσεων.
⦁ Αναστολή κάθε είδους εισπρακτικών και αναγκαστικών μέτρων από το ΚΕΑΟ για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση.
⦁ Προσαρμογή – μείωση των τραπεζικών προμηθειών (ηλεκτρονικές συναλλαγές, χρεώσεις, έξοδα κίνησης στο e-banking , πληρωμών προς ΔΕΚΟ κλπ) στις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.
⦁ Δυνατότητα νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς ΟΤΑ που θα δημιουργηθούν λόγω της υγειονομικής κρίσης.
⦁ Αναστολή πλειστηριασμών για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της επαγγελματικής στέγης για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομική και ενεργειακή κρίση
⦁ Άρση της δυνατότητας των ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας να προβαίνουν σε διακοπή της ηλεκτροδότησης επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση.
⦁ Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος.
⦁ Επαναφορά του αφορολόγητου ορίου για τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες και Εμπόρους
⦁ Περεταίρω μείωση της φορολόγησης.
⦁ Μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα, ώστε να μειωθούν οι τελικές τιμές κατανάλωσης.
⦁ Επιστρεπτέες προκαταβολές ως μόνιμο μέτρο χρηματοδότησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων
⦁ Καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού
⦁ Αύξηση των κονδυλίων που προβλέπονται για τις πολύ μικρές επιχειρήσεις από τα ευρωπαϊκά προγράμματα.
⦁ Πρόγραμμα επιδότησης επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στα πρότυπα προγραμμάτων του ΟΑΕΔ κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
⦁ Νομοθέτηση της αναστολής των δανειακών υποχρεώσεων, ενήμερων και μη οφειλετών, προς τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, καθώς και μετατροπή του διαστήματος σφράγισης των ακάλυπτων επιταγών σε 90 ημέρες χωρίς αναγγελία στην Τειρεσίας Α.Ε.
⦁ Παροχή διευκολύνσεων με χαμηλότοκα δάνεια για όσους επιθυμούν να επανεπενδύσουν στην επιχείρηση (ανακατασκευή, αγορά προϊόντων, μετεγκατάσταση κοκ).
⦁ Μικροπιστώσεις για δάνεια μέχρι 25.000 ευρώ με διαδικασίες “express”.
⦁ Η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης προκειμένου να προστατευθεί και το καλάθι των νοικοκυριών αλλά και  τα έσοδα των επιχειρήσεων.
⦁ Επίλυση του προβλήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων
⦁ Δημιουργία ενδιάμεσου φορέα διαχείρισης των κόκκινων δανείων
⦁ Καθορισμός ύψους δόσης με βάση πραγματικά στοιχεία τζίρου και εισοδήματος (30%)
⦁ Χορήγηση ασφαλιστική ικανότητας σε όλους τους ενεργούς επαγγελματίες, στους οποίους έχει διακοπεί λόγω οφειλών
⦁ Ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους, που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, οι οποίοι έχοντας οφειλή άνω των 20.000€, έχουν τερματίσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα
⦁ Eξορθολογισμό της λειτουργίας του ΟΑΕΕ

zarpanews.gr

The post Στην κινητοποίηση της 9ης Νοεμβρίου συμμετέχει ο Σύνδεσμος Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων, Επισκευαστών Φρένων Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Χανίων appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα