Στα Χανιά ο Σπύρος Μπιμπίλας για το Chaniartoon Festival: «Η μεταγλώττιση είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, θέλει σπουδές και εμπειρία» | Video + Photos

| Video + Photos

Στα Χανιά βρέθηκε ο δημοφιλής ηθοποιός Σπύρος Μπιμπίλας, στο πλαίσιο των δράσεων του Chaniartoon Festival, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή.

Ο ηθοποιός, έχει δώσει τη φωνή του σε αμέτρητες χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, όπως ο Μπαγκς Μπάνι στον οποίον δίνει τη φωνή του για τουλάχιστον 40 χρόνια, στον Κέρμιτ τον βάτραχο, τον Τουίτι κ.α.

Το πρωί του Σαββάτου, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα παιδιά, στο

θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, όπου αναφέρθηκε στη μεταγλώττιση και τον τρόπο με τον οποίον αλλάζει τις φωνές του.

Το zarpanews.gr, συνάντησε τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία της μεταγλώττισης. «Κάποιοι νομίζουν πως είναι κάτι πολύ πρόχειρο. Χρειάζεται σπουδή, θέλει εμπειρία. Η μεταγλώττιση είναι μια ειδική δουλειά του ηθοποιού και μάλιστα πολύ δύσκολη», ανέφερε ο ηθοποιός.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, είναι από τους ηθοποιούς που έχει κάνει αμέτρητες μεταγλωττίσεις, με τις περισσότερες ώρες από όλους τους Έλληνες ηθοποιούς. Από τους χαρακτήρες που έχει “χαρίσει” τη φωνή του, ξεχωρίζει τον Μπαγκς Μπάνι, τον Κέρμιτ τον Βάτραχο, αλλά ρόλους που αφορούν παπαγάλους, καθώς όπως ανέφερε του αρέσουν πάρα πολύ.

Σχετικά με την πληρωμή από τις μεταγλωττίσεις, ο ηθοποιός ανέφερε πως πλέον η δουλειά αυτή, δεν πληρώνεται καλά, ενώ αναφέρθηκε και στα βίντεο που βγήκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ηθοποιών που δίνουν τις φωνές τους, καθώς δεν αποδίδονται από τις πλατφόρμες.

Ο ηθοποιός είναι όμως και ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά. Λόγω της αναγνωρισιμότητάς τους, τον συναντούν και του ζητούν να κάνει φωνές από τους αγαπημένους τους ήρωες.

Τέλος ο Σπύρος Μπιμπίλας, αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η μεταγλώττιση στην Ελλάδα, καθώς όπως αναφέρει κάποιες φορές γίνεται δεν γίνεται με την πρέπουσα προσοχή, κυρίως λόγω οικονομικού, την ώρα που στο εξωτερικό δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο κομμάτι της μεταγλώτισσης.

Το Chaniartoon Festival, ρίχνει αυλαία αυτό το Σαββατοκύριακο με πληθώρα δράσεων και δραστηριοτήτων για τους fan του animation (δείτε ΕΔΩ). Παράλληλα, στην Πλατεία Κατεχάκη, έξω από το θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, πραγματοποιείται το Artist Alley, όπου 60 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζουν τα έργα τους.

zarpanews.gr

The post Στα Χανιά ο Σπύρος Μπιμπίλας για το Chaniartoon Festival: «Η μεταγλώττιση είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, θέλει σπουδές και εμπειρία» | Video + Photos appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα