Σκλαβενίτης: Νέα επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις μισθών και παροχές – Τι προβλέπει

Νέα επιχειρησιακή σύμβαση για την περίοδο 2021-2023 υπέγραψε με τους εργαζομένους η εταιρία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.  Η σύμβαση που ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου προβλέπει αυξήσεις αποδοχών και παροχές που συνολικά υπερβαίνουν τα 15,7 εκ. ευρώ.

Όπως τονίζεται σχετικά, από πηγές της εταιρίας, «από το 2017 μέχρι σήμερα η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ακολουθεί μια θετική πορεία η οποία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τους 27.000 εργαζομένους της.
Τέσσερα χρόνια μετά τη Συμφωνία Εξυγίανσης, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ κατόρθωσε με προσήλωση στο Επιχειρηματικό της Σχέδιο να έχει θετικά αποτελέσματα,

ατενίζοντας το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία.

Βασιζόμενη στην καλή της πορεία, η Επιχείρηση θέσπισε νέα Πολιτική Αποδοχών & Παροχών με αυξήσεις αποδοχών και παροχές που συνολικά υπερβαίνουν τα 15,7εκ. ευρώ.»

Όπως αναφέρεται «στο πλαίσιο της νέας Πολιτικής, η Επιχείρηση προχώρησε σε σύναψη νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης για το διάστημα 2021-2023, με συνολικά ωφελούμενους πάνω από 24.000 Εργαζόμενους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

Με την κίνηση αυτή, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ επιβραβεύει έμπρακτα τους Εργαζομένους της για τη συμβολή τους στη θετική της πορεία.»
Συγκεκριμένα, η νέα Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας με ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2021, περιλαμβάνει και προβλέπει:

• Αύξηση μισθού 3% για Εργαζόμενους με αποδοχές έως και 1.300€ και επιπρόσθετες παροχές για συνολικά πάνω από 24.000 Εργαζόμενους, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν το 90% των ανθρώπων της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Με βάση την ανωτέρω αύξηση, ο νέος βασικός μισθός στην Επιχείρηση διαμορφώνεται στα 825€ για εργαζομένους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία έως 2 έτη και στα 886€ για εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση και προϋπηρεσία άνω των 2 ετών.
• Διάθεση μηνιαίων δωροεπιταγών ύψους 50€ σε τρίτεκνους εργαζομένους και μηνιαία δωροεπιταγή 100€ ανά παιδί σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες
• Την επικείμενη ανανέωση του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης Ζωής & Υγείας για όλους τους εργαζόμενους της ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.
• Άδεια μετ’ αποδοχών κατά την ημέρα πραγματοποίησης του εμβολιασμού των εργαζομένων κατά του κορονοϊού, μία παροχή που είναι σε ισχύ ήδη από τον Φεβρουάριο του 2021.
Παράλληλα, με βάση την προηγουμένη σύβαση εργασίας, όλοι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να δικαιούνται έκπτωση 5% για αγορές ειδών ευρείας κατανάλωσης και 10% για αγορές ειδών οικιακού εξοπλισμού από τα καταστήματα της Επιχείρησης και παραμένουν σε ισχύ οι ακόλουθες παροχές:
• Χορήγηση δωροεπιταγών σε όλους τους εργαζομένους της Επιχείρησης κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων και του Πάσχα
• Χορήγηση δωροεπιταγών ύψους 300 ευρώ για εργαζόμενους που συμπληρώνουν 30 χρόνια στην Επιχείρηση
Επίδομα γάμου 60 ευρώ για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης
• Μηνιαίο επίδομα 50 ευρώ για τους τρίτεκνους και πολύτεκνους εργαζόμενους
• Μηνιαίο Επίδομα προϋπηρεσίας στην Επιχείρηση (100€ για 20 ως 30 χρόνια και 150€ για πάνω από 30 χρόνια)
Επίδομα θέσης ευθύνης για τα στελέχη της Επιχείρησης
• Την προσθήκη ειδικής άδειας 10 ημερών με αποδοχές, επιπλέον των προβλεπόμενων από τον νόμο,  για εργαζόμενους γονείς με παιδιά με ειδικές ανάγκες.
• Τα ανωτέρω Επιδόματα ισχύουν αναλογικά και για τους Εργαζομένους μερικής απασχόλησης.
«Με πίστη στις Αρχές και στις Αξίες της και με την υποστήριξη των Ανθρώπων της, η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ προχωρά με σταθερά βήματα στην υλοποίηση των στόχων της και στην περαιτέρω ανάπτυξή της» τονίζεται από την ΕΥΣ ενώ το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΕΥΣ με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Σε αυτή τη συγκυρία και για πρώτη φορά έπειτα από 13 χρόνια στον κλάδο μας, δίδεται μία τόσο μαζική αύξηση μισθού (23.700 εργαζόμενοι) και δημιουργείται ένα συνολικό πλέγμα προστασίας (δωροεπιταγές, ειδικές άδειες, εκπτώσεις) σε οικογένειες 2.037 εργαζομένων που έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες.»

zarpanews.gr – Γιώργος Αλεξάκης

The post Σκλαβενίτης: Νέα επιχειρησιακή σύμβαση με αυξήσεις μισθών και παροχές – Τι προβλέπει appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα