Σιροπιαστό κέικ λεμονιού

Συνταγή για σιροπιαστό κέικ λεμονιού που θα λατρέψετε! Με άρωμα λεμονιού και έξτρα σιρόπι που θα κάνει τη διαφορά. Ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ σας!

Συστατικά

Για το σιρόπι

550 γρ. νερό450 γρ. κρυσταλλική ζάχαρηχυμό λεμονιού, από 3 λεμόνια50 γρ. ρούμι

Για το κέικ

ξύσμα λεμονιού, από 3 λεμόνια5 αυγά, μεσαία100 γρ. γάλα πλήρες200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη150 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για το άλειμμα της φόρμας350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το πασπάλισμα της φόρμας

Για

το σερβίρισμα

ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι

Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.Τοποθετούμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε το ρούμι.Αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη να κρυώσει καλά.

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.Ρίχνουμε σε ένα μπολ το ξύσμα λεμονιού, τα αυγά, το γάλα και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά με το σύρμα χειρός.Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μια στρογγυλή φόρμα για κέικ διαμέτρου 24 εκ.Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα, τη μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 50-60 λεπτά.Αφαιρούμε το κέικ από τον φούρνο και το τρυπάμε με ένα ξυλάκι σε διάφορα σημεία σε όλη την επιφάνειά του.Περιχύνουμε με προσοχή το κρύο σιρόπι στο ζεστό κέικ.Αφήνουμε το κέικ στην άκρη να κρυώσει καλά και να τραβήξει το σιρόπι για τουλάχιστον 1 ώρα.Ξεφορμάρουμε το κέικ και το διακοσμούμε με ξύσμα λεμονιού.Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

The post Σιροπιαστό κέικ λεμονιού appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σιροπιαστό,siropiasto