Σημάδια αναζωπύρωσης της πανδημίας στα Χανιά: Κρούσματα στα σχολεία, εκτίναξη ιικού φορτίου, 14 νοσηλείες

Αύξηση κρουσμάτων, εκτίναξη του ιικού φορτίου στα λύματα, διασπορά σε σχολεία και αύξηση νοσηλειών, δείχνουν μια ήπια αλλά υπαρκτή τάση αναζωπύρωσης της πανδημίας στα Χανιά, γεγονός που -σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του ρυθμού νέων εμβολιασμών- προβληματίζει τους ειδικούς ενόψει χειμώνα.

Ειδικότερα, τις τελευταίες δύο μέρες έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ 47 νέα

κρούσματα (τα 24 χθες) με τον δείκτη μεταδοτικότητας Rt να διαμορφώνεται στο 1,25 και την τάση αύξησης +18% (Στοιχεία ΕΟΔΥ).

Κρούσματα στα σχολεία

Στην εκπαίδευση, μόνο χθες δηλώθηκαν 7 νέα κρούσματα σε μαθητές, μέσω των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων (σελφ τεστ) από τα οποία 3 στην β’βάθμια και 4 στην α’βάθμια, με αποτέλεσμα να ενεργοποιηθεί το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο στα τμήματα όπου φοιτούν. Ευτυχώς μέχρι στιγμής τα παιδιά δεν φαίνονται να νοσούν βαριά συνεπώς η ανησυχία εστιάζεται κυρίως στην πιθανή μεταφορά της μετάδοσης από το σχολείο στο σπίτι και στα πιο ευάλωτα μέλη του νοικοκυριού.

14 νοσηλείες

Στο μεταξύ, μετά από αρκετές εβδομάδες αποκλιμάκωσης, διψηφιος είναι από χθες ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορoνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Ειδικότερα σήμερα το πρωί, νοσηλεύονται 14 συνολικά ασθενείς, από τους οποίους οι 12 στις κλινικές covid και ο ένας στην ΜΕΘ, διασωληνωμένος.

Αύξηση 200% στα λύματα

Παράλληλα, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της ΔΕΥΑΧ έφτασε το 200% σε σχεση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα, 18-24/10/21, στα Χανιά, το μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρουσίασε σημαντική αύξηση (+200%) σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 11-17/10/21. Η αύξηση αυτή ακολούθησε τη συνεχόμενη
αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου, που είχε παρατηρηθεί στα αστικά λύματα της πόλης των Χανίων, από τις αρχές του μηνός Σεπτεμβρίου 2021. Το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα της πόλης ανέρχεται σε μέτρια επίπεδα.

zarpanews.gr – Φανή Νικηφοράκη

The post Σημάδια αναζωπύρωσης της πανδημίας στα Χανιά: Κρούσματα στα σχολεία, εκτίναξη ιικού φορτίου, 14 νοσηλείες appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα