Σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων: Τα περιστατικά στην Κρήτη που σοκάρουν

«Μουδιασμένη» παραμένει η κοινή γνώμη σε όλη την Ελλάδα από τις απανωτές αποκαλύψεις φρικιαστικών υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανηλίκους

Το δράμα της 12χρονης στον Κολωνό, αλλά και η σεξουαλική κακοποίηση δύο εκ των τριών αδερφών μιας οικογένειας στα Πετράλωνα, με θύτες τον πατέρα τους και άλλα άτομα, μόνο φρίκη και ανατριχίλα προκαλούν.

Ωστόσο και στην Κρήτη έχουν καταγραφεί σοκαριστικά περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, μάλιστα το ένα από αυτά είναι πολύ πρόσφατο:

Είχε βιάσει την 4χρονη εγγονή του

Πριν από μερικές ημέρες, αποκαλύφθηκε η υπόθεση ενός 13χρονου κοριτσιού, το οποίο φέρεται να είχε πέσει θύμα βιασμού από τον 68χρονο παππού του, όταν ήταν μόλις 4 ετών, στην ευρύτερη περιοχή του Ρεθύμνου. Από τότε μέχρι και πριν από περίπου δύο χρόνια, ο 68χρονος άνδρας, ινδικής εθνικότητας, φέρεται να προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της εγγονής του. Το «κουβάρι» της αρρωστημένης αυτής υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν πριν από μερικές εβδομάδες η 13χρονη προσπάθησε να αυτοκτονήσει, κόβοντας τις φλέβες της! Το θλιβερό περιστατικό, μάλιστα, έλαβε χώρα σε παιδική χαρά μπροστά στα έντρομα μάτια παιδιών και γονέων.

Η ανήλικη έμελλε να βιώσει εφιαλτικές στιγμές από τον παππού της, ο οποίος φέρεται να την είχε βιάσει στην τουαλέτα του σπιτιού τους όταν εκείνη ήταν τεσσάρων ετών. Το εν λόγω συμβάν φέρεται να έλαβε χώρα την περίοδο που η οικογένεια του παιδιού ζούσε στον Σταυρωμένο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 68χρονος φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά την εγγονή του από την ηλικία των 4-5 ετών, μέχρι την ηλικία των 11 χρόνων.

Τα προηγούμενα χρόνια, η οικογένεια της μικρής μετακόμισε από τον Σταυρωμένο στο Πέραμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τις ασελγείς πράξεις που φέρονται να λάμβαναν χώρα σε βάρος της από τον παππού της, ο τελευταίος φέρεται να αποπειράθηκε να τη βιάσει ξανά, πριν από περίπου δύο χρόνια. Για καλή τύχη του κοριτσιού, εκείνη την ώρα εμφανίστηκε ο μικρότερος αδελφός της κι έτσι τα «άρρωστα» σχέδια του παππού ματαιώθηκαν.

Πριν από περίπου ένα μήνα, το κοριτσάκι, προφανώς μη αντέχοντας τον ανομολόγητο εφιάλτη που βίωνε όλα τα προηγούμενα χρόνια, προσπάθησε να αυτοκτονήσει, την ώρα που βρισκόταν σε παιδική χαρά. Η 13χρονη φέρεται να έκοψε τις φλέβες της, μπροστά στα έκπληκτα μάτια γονέων και παιδιών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο.

Μετά την απόπειρα, το κορίτσι μεταφέρθηκε εσπευσμένα από αστυνομικούς – οι οποίοι προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία – στο Κέντρο Υγείας Περάματος. Από εκεί, το παιδί διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Τελικά, όταν το παιδί συνήλθε, μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο και το ΠΑΓΝΗ. Όπως όλα δείχνουν, νιώθοντας ότι πλέον βρίσκεται σε ασφαλές περιβάλλον, φέρεται να εμπιστεύτηκε το μεγάλο της μυστικό σε μια νοσηλεύτρια του ιδρύματος. Κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Το ημερολόγιο της φρίκης

Πριν από λίγες εβδομάδες, αναβίωσε στις δικαστικές αίθουσες η σοκαριστική υπόθεση του ανήλικου αγοριού το οποίο φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 62χρονο – μακρινό – συγγενή του, σε χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Ο 62χρονος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, η οποία θα συνεχιστεί στα τέλη Νοεμβρίου.

Ο ανήλικος φέρεται να κακοποιείτο σεξουαλικά από τον 62χρονο άνδρα από το 2016 έως το 2018, δηλαδή το χρονικό διάστημα που το παιδί ήταν 9 έως 11 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από μερικές ημέρες, η γιαγιά του παιδιού κατέθεσε, μεταξύ άλλων, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των οικείων του ανήλικου και απειλώντας τον ότι θα κάνει κακό στον πατέρα του και στην οικογένειά του, τον εξανάγκαζε να σιωπά στις αρρωστημένες τους ορέξεις, που περιλάμβαναν από ασελγείς πράξεις, βιασμό, κτηνοβασία, μέχρι βιασμό από άλλους άνδρες!

Οι περιγραφές της γυναίκας «μούδιασαν» κάθε ανθρώπινο νου… Τα όσα φρικώδη φέρεται να βίωνε ο ανήλικος, τα κατέγραφε σε ημερολόγιο. Σύμφωνα με την κατάθεση της ηλικιωμένης, το παιδί μοιράστηκε λεπτομερώς τα όσα περνούσε μαζί της, όταν εκείνη είχε ένα προγραμματισμένο χειρουργείο κι έπρεπε να λείψει για μερικές ημέρες.

Η υπόθεση Σειραγάκη

Κανείς Κρητικός δεν μπορεί να ξεχάσει την υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη, του γυμναστή-προπονητή μπάσκετ, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών, καθώς είχε ασελγήσει σε βάρος δεκάδων ανήλικων παιδιών στο Ρέθυμνο. Μέχρι τη σύλληψή του, την 1η Δεκεμβρίου του 2011, ο Σειραγάκης ήταν εκπαιδευτικός σε δημοτικό σχολείο, αλλά και προπονητής σε ομάδα μπάσκετ. Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, έπειτα από πολύμηνη παρακολούθηση της ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της οποίας προέβησαν σε πολύ λεπτούς χειρισμούς, προκειμένου να τεκμηριωθούν απόλυτα τα αδικήματα τα οποία διέπραξε ο Σειραγάκης.

Ο γυμναστής λειτουργούσε με μεθοδικότητα: Έκανε συναντήσεις μικρής διάρκειας με τα θύματά του, σε σημείο που δεν μπορούσε να γίνει φανερή η δράση του στις οικογένειες των παιδιών. Η Αστυνομία ξεκίνησε να διερευνά την υπόθεση μετά από διάσπαρτες πληροφορίες που ήθελαν τον Σειραγάκη να έχει αναπτύξει περίεργες σχέσεις με ορισμένα παιδιά. Τελικά, στις αρχές του φθινοπώρου του 2011 προέκυψαν νέα στοιχεία σε βάρος του πρώην προπονητή, έπειτα από την άρση απορρήτου των τηλεφωνικών και ηλεκτρονικών επικοινωνιών του, μετά από σχετική άδεια της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής. Από το υλικό που συνελέγη τότε, οι Αρχές κατέληξαν να έχουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη δράση του Σειραγάκη, ο οποίος τελικά συνελήφθη.

Ο ασελγός ποδοσφαιριστής

Πριν από μερικές ημέρες, οι Αρχές προχώρησαν στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του 28χρονου Δημήτρη Κραβαρίτη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ενός ανήλικου αγοριού, το οποίο πρόσεχε ως νταντά η μητέρα του. Η συγκεκριμένη υπόθεση φέρεται να εκτυλίχθηκε στη Δυτική Ελλάδα, ωστόσο ο νεαρός ποδοσφαιριστής πριν από λίγα χρόνια διέμενε στην Κρήτη, καθώς αγωνιζόταν σε τοπικές ομάδες του Ρεθύμνου. Ο 28χρονος αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον στρατιωτικών δικαστικών λειτουργών μέσα στις επόμενες ημέρες, ωστόσο παραμένει ελεύθερος.

neakriti.gr

The post Σεξουαλικά εγκλήματα κατά ανηλίκων: Τα περιστατικά στην Κρήτη που σοκάρουν appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα