Σενάριο καταστροφής: Σεισμός, πυρκαγιά και επτά εγκλωβισμένοι στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού | Photos + Video

Μεγάλη άσκηση της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στη Σούδα, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή ακόμα του Λιμενικού Σώματος, του Ερυθρού Σταυρού, του ΕΚΑΒ και της ΕΠΟΜΕΑ.

Σύμφωνα με το σενάριο, 7 άτομα εγκλωβίστηκαν στην ΑΕΝ όπου έχει ξεσπάσει

πυρκαγιά μετά από σεισμό.

Η άσκηση, εκτός από τον απεγκλωβισμό ατόμων, προέβλεπε και φωτιά σε υπόγεια δεξαμενή και μετά διαρροή αερίου σε εγκατάσταση. Επίσης το σενάριο περιλάμβανε και απεγκλωβισμό ζώου.

Λόγω προβλήματος στο οδόστρωμα εξαιτίας του σεισμού, επτά άτομα προβλεπόταν να μεταφερθούν με σκάφος του λιμενικού, σύμφωνα με το σενάριο.

Όπως δήλωσε ο διοικητής ΠΥ Χανίων, Ξενοφών Τσιλιμιγκάκης, η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, επιτρέποντας ταυτόχρονα να αναδειχθούν κάποιες παραλείψεις, ώστε την επόμενη φορά να διορθωθούν. “Οι ασκήσεις είναι επιτυχημένες όταν φέρνουν στην επιφάνεια λάθη και προβλήματα και τα σενάρια κάθε φορά αλλάζουν, ώστε σε μια πραγματική έκτακτη κατάσταση να μην αντιμετωπίσουμε πρόβλημα”.

Δείτε παρακάτω τί δήλωσαν ο διοικητής της Πυροσβεστικής, ο υπεύθυνος Σαμαρειτών Περιφερειακού Τμήματος Κισσάμου του Ερυθρού Σταυρού Στέφανος Καπής και ο Μανώλης Μαραγκουδάκης, υπεύθυνος για την άσκηση από την ομάδα Ειδικών Αποστολών δήμου Χανίων (ΕΠΟΜΕΑ), μαζί με το βίντεο από την άσκηση και φωτογραφίες:

The post Σενάριο καταστροφής: Σεισμός, πυρκαγιά και επτά εγκλωβισμένοι στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού | Photos + Video appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σενάριο, Σεισμός, Ακαδημία Πολεμικού Ναυτικού | Photos + Video,senario, seismos, akadimia polemikou naftikou | Photos + Video