Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 17.500 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Στους 17.513 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών σε Τουρκία και Συρία από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που ακολουθήθηκε από έναν 7,6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι, 14.351 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Τουρκία, ενώ στη Συρία 3.162 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 17.513.

Συγκλονίζει το νέο θαύμα της μικρής Ελένης

Οι συγκινητικές ιστορίες με «θαύματα» στα συντρίμμια είναι ατέλειωτες. Μια από αυτές είναι και η μικρή Ελένη, ακόμη ένα παιδάκι που άντεξε πολλές ώρες εγκλωβισμένο στα ερείπια

κτιρίου.

Το νέο θαύμα έγινε στην επαρχία Χατάι. Η μικρή Ελένη έμεινε εγκλωβισμένη στα ερείπια 68 ώρες αλλά οι διασώστες που είχαν καταλάβει πως ήταν ζωντανή, δεν εγκατέλειψαν ποτέ την προσπάθεια.

Βίντεο από τη συγκλονιστική στιγμή που η μικρή Ελένη απεγκλωβίζεται έχει καταγραφεί σε βίντεο που ανέβασε στο twitter ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Το κοριτσάκι είναι σε καλή κατάσταση και υπό ιατρική παρακολούθηση. Νωρίτερα, σε ένα άλλο… “θαύμα”, ένας πεντάχρονος που είχε εγκλωβιστεί, αποκοιμήθηκε ενώ περίμενε να τον σώσουν…

Δείτε τη συνταρακτική στιγμή

Baby Helen, saved after 68 hours. #TurkeyEarthquake pic.twitter.com/CWaToPjuAO

— Ekrem İmamoğlu (International) (@imamoglu_int) February 9, 2023

newsit.gr

The post Σεισμός σε Τουρκία – Συρία: Πάνω από 17.500 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό appeared first on zarpanews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Τουρκία – Συρία, Πάνω, 17 500,seismos, tourkia – syria, pano, 17 500